Casa de Economii si Consemnatiuni a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 24 milioane lei, cu 60% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006, potrivit datelor bancii. Aceasta crestere s-a inregistrat pe fondul avansului creditelor, care a
Casa de Economii si Consemnatiuni a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 24 milioane lei, cu 60% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006, potrivit datelor bancii. Aceasta crestere s-a inregistrat pe fondul avansului creditelor, care au atins un nivel de 3,5 miliarde lei. Volumul creditelor acordate de banca de stat clientilor nebancari a fost cu 425% mai mare decat cel consemnat la finele primului trimestru al anului 2005.
Sumele atrase, in principal depozite, s-au ridicat la 6,5 miliarde de lei, cu 18% mai mult comparativ cu luna martie 2006 si cu 37% peste nivelul consemnat in martie 2005.
Totodata, banca a raportat pentru finele primelor trei luni din acest an un total al activelor de 7,5 miliarde de lei. In ceea ce priveste numarul de carduri emise, acesta s-a ridicat la 280.000, la circa un an de la lansarea serviciului.
CEC isi propune, pentru acest an, sa deschida o banca pentru locuinte, o firma de leasing si sa obtina finantari de pe pietele internationale, a declarat ieri presedintele bancii, Eugen Radulescu. Totodata, Radulescu a declarat ca CEC va investi 170 milioane lei in acest an in sistemul informatic, oferta de carduri, modernizarea serviciilor si a sediilor si aloca sase milioane lei pentru pregatirea personalului.
Oficialii CEC au discutat deja despre proiectul bancii pentru locuinte cu reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, a afirmat Radulescu, intr-o conferinta de presa. Banca nu a hotarat inca daca va emite obligatiuni pe pietele straine de capital sau va contracta un imprumut extern, a spus Radulescu. El a mentionat ca operatiunea va fi realizata probabil in acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.