Legile sigurantei nationale promovate de PNL ar putea fi adoptate tacit de Camera Deputatilor, surse PD apreciind, miercuri, ca sedinta de joi a Comisiilor juridica si de aparare ar putea fi boicotata de unii parlamentari PSD si PNL. Majoritatea memb
Legile sigurantei nationale promovate de PNL ar putea fi adoptate tacit de Camera Deputatilor, surse PD apreciind, miercuri, ca sedinta de joi a Comisiilor juridica si de aparare ar putea fi boicotata de unii parlamentari PSD si PNL. Majoritatea membrilor Comisiei juridice ar putea lipsi, joi dimineata, de la sedinta comuna cu membrii Comsiei de aparare a Camerei Deputatilor, dedicata dezbaterii legilor sigurantei nationale, au declarat surse democrate din interiorul Comisiei juridice. Acestea au apreciat ca absenta deputatilor juristi de la sedinta comuna cu Comisia de aparare pe marginea legilor sigurantei nationale promovate de PNL ar fi expresia intentiei PNL si PSD ca aceste legi sa fie aprobate prin procedura tacita. Comisiile juridica si de aparare ale Camerei Deputatilor au programata astazi sedinta pentru dezbaterea legilor sigurantei nationale promovate de PNL. Legile respective au fost depuse la Camera Deputatilor pe 19 februarie, termenul initial de 45 de zile pentru dezbatere si vot final fiind prelungit la 60 de zile. In aceste conditii, legile sigurantei propuse de PNL vor fi considerate adoptate tacit daca pana in 19 aprilie nu vor intra pe ordinea de zi a plenului la votul final. Daca sedinta va fi amanata din cauza iminentei lipse de cvorum invocate de sursele mentionate, urmatoarea sedinta comuna a celor doua Comisii este programata pe 19 aprilie, data la care expira termenul de dezbatere si adoptare de catre Camera Deputatilor. Chiar si in conditiile in care, pe 19 aprilie, cele doua Comisii vor discuta legile sigurantei nationale, este aproape imposibil ca aceste proiecte sa intre la vot final, tinand cont ca ziua respectiva este una de joi, in care nu este programata, in mod obisnuit, sedinta de plen pentru vot final. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.