Traficul de voce in retelele operatorilor de telefonie mobila au crescut simtitor in perioada Sarbatorilor pascale, 7-10 aprilie. Astfel operatorul Orange Romania a inregistrat cresteri ale traficului de voce cu 27,3%, in timp ce Vodafone Romania a a
Traficul de voce in retelele operatorilor de telefonie mobila au crescut simtitor in perioada Sarbatorilor pascale, 7-10 aprilie. Astfel operatorul Orange Romania a inregistrat cresteri ale traficului de voce cu 27,3%, in timp ce Vodafone Romania a avut cresteri de 38%, iar Cosmote a perceput cresteri de peste zece ori mai mari, comparativ cu nivelurile consemnate in timpul Sarbatorilor pascale de anul trecut, potrivit datelor anuntate de cele trei companii.
Trendul s-a mentinut si in privinta mesajelor scrise. Numarul de SMS-uri transmise in reteaua Orange a crescut cu aproximativ 17% fata de intervalul 22-24 aprilie 2006. De asemenea, in reteaua Vodafone numarul mesajelor scrise a inregistrat cresteri de 13,3%. Cosmote nu face referire la numarul minutelor vorbite sau al mesajelor scrise trimise in reteaua sa, precizand doar ca aceste cresteri ale volumului de trafic fata de anul trecut se datoreaza mai multor factori, printre care extinderea semnificativa a bazei de utilizatori.
Compania Orange este lider pe piata romaneasca de telefonie mobila, cu 8,043 mil. clienti, urmata de Vodafone cu peste 7,7 mil. clienti, iar Cosmote detine 1,23 mil. clienti, cifre inregistrate pana la finele anului 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.