Actiunile listate pe piata electronica Rasdaq continua sa avanseze puternic fata de companiile listate la BVB, astfel ca indicele Rasdaq-C, care reflecta trendul general al pietei, se evidentiaza cu un avans de 54% fata de inceputul anului, in timp c
Actiunile listate pe piata electronica Rasdaq continua sa avanseze puternic fata de companiile listate la BVB, astfel ca indicele Rasdaq-C, care reflecta trendul general al pietei, se evidentiaza cu un avans de 54% fata de inceputul anului, in timp ce BET-C consemneaza, in aceeasi perioada, un avans de 15,94%.
In sedinta de ieri de la Rasdaq, indicele general a avut o crestere de 2,19%, ajungand la 3.659,36 puncte. Actiunile listate la prima categorie a pietei Rasdaq au avut o scadere de 0,22%, in timp ce indicele RAQ-II, care evidentiaza evolutia companiilor listate la categoria a doua, a inregistrat o depreciere de 0,47%.
Rulajele de pe Rasdaq continua sa se mentina la niveluri relativ ridicate, in sedinta de ieri ajungand la 9,88 milioane de lei, fata de nivelul de 8,317 milioane lei inregistrat in sedinta anterioara.
La categoria de baza a pietei Rasdaq, valoarea tranzactiilor a ajuns la 5,826 milioane de lei, cel mai tranzactionat emitent fiind Imotrus Arad.
In sedinta de ieri, cele mai lichide titluri au fost Matex Deva, fiind transferat un pachet de aproape 41% din capitalul companiei. Cele 0,212 milioane de actiuni au fost transferate la un pret mediu de 16 lei, iar valoarea totala a rulajelor a ajuns la 3,406 milioane de lei. Onice Spa, actionarul majoritar al firmei de textile Matex Deva, a cumparat, printr-o oferta publica derulata in perioada 19 martie - 6 aprilie, 41% din actiunile companiei, marindu-si participatia la 95% din capital.
Actiunile Imotrus Arad au continuat sa tina atentia investitorilor, astfel ca rulajele au ajuns la 726.282 lei. Titlurile companiei au avut o scadere de 1,15%, insa de la inceputul anului compania are o crestere de peste 73%.
Actiunile Dafora Medias si Condmag Brasov au inchis sedinta la aceleasi preturi din sedinta de vineri, pe fondul unor schimburi de 661.082 lei, si respectiv 138.143 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.