Presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a declarat ca isi asuma responsabilitatea pentru promovarea unei angajate cu care are o relatie si care in Departamentul de Stat avea un salariu mai mare decat al sefei sale, Condoleezza Rice, relateaza R
Presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a declarat ca isi asuma responsabilitatea pentru promovarea unei angajate cu care are o relatie si care in Departamentul de Stat avea un salariu mai mare decat al sefei sale, Condoleezza Rice, relateaza Reuters, preluat de Mediafax. "In ultimele saptamani, informatii privitoare la nominalizarea unui membru al Bancii Mondiale au provocat ingrijorare in legatura cu respectarea regulilor in vigoare privitoare la drepturile, obligatiile si tratamentul echitabil pentru toti angajatii", a spus el. "Doresc sa asigur toti angajatii ca am actionat mereu pentru respectarea acestor reguli cat de bine am putut si ca voi continua sa fac acest lucru. Ca presedinte al acestei institutii, imi asum deplina responsabilitate pentru deciziile luate in acest caz", a subliniat Wolfowitz. Angajata, pe nume Shaha Riza, ar fi fost detasata de la Banca Mondiala la Departamentul de Stat in septembrie 2005, la sase luni de la preluarea functiei de catre Wolfowitz, salariul acesteia continuand sa fie platit de banca. De la plecare, ea ar fi beneficiat de cresteri salariale totalizand 61.000 de dolari, avand un salariu de 193.590 de dolari, adica mai mult decat secretarul de stat Condoleezza Rice. Wolfowitz nu a negat ca ar avea o relatie cu Riza, precizand ca "acest caz" l-a determinat sa ceara "sfatul Consiliului de Administratie al bancii inca de la preluarea functiei". El a spus ca acesta l-a sfatuit atunci sa ajunga la un acord "care sa respecte interesele institutiei si pe ale angajatei, intr-o situatie fara precedent".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.