Compania energetica Verbund, in parteneriat cu Siemens si Elcen Bucuresti, intentioneaza sa construiasca un nou grup de productie de energie la termocentrala de la Iernut. Investitia este estimata la 250 mil. euro, iar puterea instalata va fi de 400

Compania energetica Verbund, in parteneriat cu Siemens si Elcen Bucuresti, intentioneaza sa construiasca un nou grup de productie de energie la termocentrala de la Iernut. Investitia este estimata la 250 mil. euro, iar puterea instalata va fi de 400 MW.
Centrala de la Iernut utilizeaza drept combustibil gazele naturale, avand sase grupuri, cu o putere instalata totala de 800 MW. "Suntem interesati sa realizam o investitie brownfield la Iernut. Am discutat propunerea cu secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Darius Mesca, iar dupa Paste o voi prezenta si vicepremierului Marko Bela", a declarat Ovidiu Pop, reprezentant al firmei austriece. Proiectul vizeaza constructia unui grup nou de producere a energiei electrice pe ciclu combinat abur/gaz, cu o putere instalata de 400 MW. "Noua instalatie va creste randamentul termocentralei de la 37% la 52%, ceea ce va determina si reducerea consumului de gaze naturale", a mai afirmat Pop. Constructia noii unitati poate fi realizata in 18 luni, iar in proiect ar putea fi atrase si alte companii, potrivit lui Pop.

Firma austriaca va participa la privatizarile Hidroelectrica si Termoelectrica

Termocentrala de la Iernut este o sucursala a Elcen Bucuresti, care detine si Electrocentrale Bucuresti (cu centralele Grozavesti, Vest, Sud, Progresu si Titan) si Electrocentrale Constanta (CET Palas). Totodata, Verbund este interesata sa investeasca in productia de energie electrica in Romania si sa participe la privatizarile unor unitati ale Termoelectrica si Hidroelectrica.
Verbund este o companie din sectorul energetic din Austria, avand atat activitati de productie, cat si de transport si furnizare de electricitate.
Statul austriac este principalul actionar al Verbund, cu o participatie de 51%, iar grupul german Siemens are activitati in domeniile transporturi, energie, automatizari, actionari, tehnica medicala si comunicatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.