Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata a primarului comunei iesene Popesti, Nicolae Mocanu, si a unui reprezentant al SC "Media Rom Grup" SRL Iasi pentru savarsirea unor infractiuni indreptate
Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata a primarului comunei iesene Popesti, Nicolae Mocanu, si a unui reprezentant al SC "Media Rom Grup" SRL Iasi pentru savarsirea unor infractiuni indreptate impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, care au produs UE un prejudiciu de 38.700 euro si 8.382,56 lei Consiliului Local al Judetului Iasi.
Nicolae Mocanu este acuzat de savarsirea infractiunilor de fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si abuz in serviciu contra intereselor publice, iar Ionel Stoica de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune.
Potrivit rechizitoriului, in vederea obtinerii unei finantari din fonduri europene prin programul PHARE, Nicolae Mocanu a intocmit, la initiativa si cu concursul Centrului de Resurse pentru Comunitatile de Rromi, un proiect in care se urmarea imbunatatirea situatiei rromilor de pe raza comunei. Proiectul avea in vedere realizarea unei statii de procesare a rumegusului si a uneia de colectare si de procesare a deseurilor, care sa asigure locuri de munca pentru familiile de rromi din zona. De asemenea, proiectul a prevazut realizarea unor cursuri pentru formare profesionala pentru aproximativ 20 de rromi care urmau sa deserveasca utilajele de procesare a rumegusului.
Din probatoriu a rezultat ca prin accesarea si finantarea proiectului s-a facut prezentarea de acte cuprinzand date ireale, inexacte sau incomplete dupa cum urmeaza:
Lucrarile de constructii in cadrul proiectului au fost atribuite prin licitatie firmei SC "Media Rom Grup" SRL Iasi, reprezentata de Stoica Ionel. Probatoriul a aratat ca, desi o parte din lucrarile angajate nu au fost deloc executate, platile aferente s-au efectuat pe baza unor situatii de lucrari false. In plus, utilajele achizitionate s-au dovedit a fi de provenienta second hand, si nu noi, cum prevedea contractul incheiat intre firma constructoare si Consiliul Local. In vederea recuperarii prejudiciului, a fost aplicat sechestrul asigurator pe bunurile imobile ale lui Ionel Stoica, dar asupra bunurilor mobile sau imobile ale primarului nu s-au putut aplica, acestea nefiind identificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.