Leul si-a continuat si ieri miscarea de apreciere lenta, fata de inceputul saptamanii el castigand 1,24 bani fata de euro si 1,06 bani fata de dolar.
"Piata continua sa fie alimentata de valuta adusa sau trimisa acasa de romanii care muncesc i
Leul si-a continuat si ieri miscarea de apreciere lenta, fata de inceputul saptamanii el castigand 1,24 bani fata de euro si 1,06 bani fata de dolar.
"Piata continua sa fie alimentata de valuta adusa sau trimisa acasa de romanii care muncesc in strainatate dar si de vanzarile exportatorilor pentru plata primelor de Paste, explica evolutia cursului un dealer bancar. Cred ca euro va termina saptamana peste bara de la 3,33 lei, aceasta dovedindu-se un prag suport foarte important pentru euro. Chiar daca in cursul sedintei moneda unica a coborat sub pragul mai sus amintit ea s-a intors rapid inapoi spre 3,3350 lei".
Cursul mediu al euro a coborat de la 3,3373 la 3,3350 lei, pe o piata unde deschiderea a gasit raportul la un minim de 3,3270 lei, datorita volumul foarte mare de vanzari. De acest nivel au profitat speculatorii care au cumparat valuta, intorcand euro la 3,3350 lei.
Cursul dolarului a coborat la randul sau de la 3,4992 la 2,4961 lei, fiind impins in jos de deprecierea euro.
Pe piata monetara dobanzile overnight au fost cuprinse la clasicul acestui inceput de luna, 7 - 7,50%/an. Dobanzile au fost stabile chiar daca Finantele au organizat o licitatie de obligatiuni cu scadenta la 5 ani. Valoarea initiala a emisiunii a fost de 1,5 miliarde lei, insa Trezoreria nu a acceptat sa se imprumute cu mai mult de 1 miliard de lei, fata de oferta totala a bancilor de 2 miliarde lei. Motivul renuntarii din partea Finantelor se regaseste in randamentul mediu acceptat care a urcat fata de precedenta licitatie la 7,21%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.