Noul secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan, sustine ca a refuzat functia de ministru al Agriculturii si ca s-a lasat destul de greu convins sa accepte noul post. "La inceputul saptamanii am declinat, de principiu, oferta. Am acceptat-o doar in
Noul secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan, sustine ca a refuzat functia de ministru al Agriculturii si ca s-a lasat destul de greu convins sa accepte noul post. "La inceputul saptamanii am declinat, de principiu, oferta. Am acceptat-o doar in urma unor discutii cu premierul", a declarat Bolojan, citat de Mediafax. "Evident ca intr-o asemenea functie compromisurile sunt inevitabile, dar detinatorul ei poate sa nu se compromita, daca vrea acest lucru. Nimeni nu ma va putea obliga sa favorizez pe cineva", a mai spus Bolojan. El a adaugat ca Tariceanu i-a mai cerut si alta data sa faca parte din Executiv, dar atunci a preferat sa pastreze functia de prefect al judetului Bihor. "Am mai fost vizat la schimbarea domnului Flutur de la Ministerul Agriculturii, dar am refuzat. Nu te poti urca la volanul unui transportor greu fara ca in prealabil sa fi condus macar un microbuz", a explicat el.
Intrebat despre planurile pe care le are, fostul prefect a spus ca va incerca sa rupa aceasta functie de trecut si "sa puna in ordine RA-APPS".
Tot despre Regie a vorbit ieri si fostul sef al SGG, Radu Stroe, in momentul prezentarii bilantului activitatii Secretariatului. El a aratat ca RA-APPS este "piatra de moara a SGG" si ca ar fi bine "sa ramana doar 20-25 de entitati in patrimoniul noii regii, iar restul sa se restructureze intr-o societate comerciala care sa fie trecuta la AVAS pentru a fi privatizata".
Radu Stroe a demisionat, de fapt, in luna ianuarie, insa premierul Tariceanu a decis atunci ca Stroe sa ramana in functie pana la restructurarea Executivului. Acum, Stroe va reveni la Senat, unde detine functia de presedinte al comisiei SRI.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.