La patru luni de la intrarea Romaniei in UE, presa de la Londra continua sa fie speriata de cetatenii romani care isi cauta de lucru in Marea Britanie. Dupa campania mediatica frenetica de la sfarsitul anului trecut, in care romanii au fost prezenta
La patru luni de la intrarea Romaniei in UE, presa de la Londra continua sa fie speriata de cetatenii romani care isi cauta de lucru in Marea Britanie. Dupa campania mediatica frenetica de la sfarsitul anului trecut, in care romanii au fost prezentati drept hoti, talhari si chiar tuberculosii Europei, care a convins guvernul Blair sa le interzica romanilor accesul pe piata muncii din Regat, ziaristii britanici reiau atacurile. De patru zile, toata presa de la Londra acorda spatii largi unui reportaj realizat de BBC despre imigranti romani si bulgari, sustinand ca acestia dorm in corturi in Hyde Park. Ambasada Romaniei la Londra a avut, in sfarsit, o reactie. Raduta Matache, insarcinatul cu afaceri al Romaniei la Londra, a acuzat postul BBC ca a fabricat reportajul, difuzat in cadrul programului Newsnight. “Este clar ca ei au inscenat intreaga poveste. BBC are dreptul sa examineze felul in care functioneaza restrictiile impuse romanilor de a intra in Marea Britanie. Insa BBC a facut-o intr-un asemenea mod incat este posibil sa fi incalcat etica jurnalistica. Avem un martor care are motive sa creada ca o parte a reportajului a fost o inscenare. Avem sentimentul ca ei au continuat relatarile stereotipe despre romani”, a declarat diplomatul roman, pentru The Times.

Bani pentru filmari


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.