Cotatia Alro s-a plasat la inchiderea sedintei de ieri la 7,9 lei/unitate, in crestere cu 14,49% fata de inchiderea de miercuri. Dupa o absenta de mai bine de cinci luni, titlurile companiei au revenit puternic pe Bursa si au crescut cu circa 58,2%.

Cotatia Alro s-a plasat la inchiderea sedintei de ieri la 7,9 lei/unitate, in crestere cu 14,49% fata de inchiderea de miercuri. Dupa o absenta de mai bine de cinci luni, titlurile companiei au revenit puternic pe Bursa si au crescut cu circa 58,2%. In sedinta din 2 aprilie, prima zi de tranzactionare cu actiunile Alro, pretul titlurilor se plasa la 5,25 lei/unitate. "Fiind foarte mult timp oprite de la tranzactionare, era de asteptat ca actiunile Alro sa creasca substantial, pentru ca au ramas in urma fata de celelalte titluri. Probabil cresterile vor mai continua si in sedintele urmatoare, insa nu cu aceeasi putere", a explicat Adrian Simionescu, directorul Finans Securities.

Valoarea companiei a crescut ieri cu 700 mil. lei

Valoarea de piata a companiei a crescut ieri cu 700 de milioane de lei, ajungand de la 4,863 miliarde de lei, la 5,567 miliarde de lei.
Cresterea actiunilor companiei se datoreaza si numarului mic de actiuni care se afla in piata, dar si asteptarilor unui profit bun pentru companie. In fiecare sedinta de la reluare la tranzactionare, actiunile companiei au crescut cu circa 15%, maximul admis intr-o sedinta bursiera.
La inchiderea sedintei, producatorul de aluminiu se plasa pe locul al patrulea in topul tranzactiilor, cu un rulaj de 3,362 milioane de lei, fiind transferate 426.100 actiuni.
Compania a fost oprita de la tranzactionare pentru finalizarea majorarii de capital cu 4,4 milioane lei. In urma majorarii, capitalul se plaseaza la 356,89 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.