Sefii companiilor europene sunt ingrijorati de posibilitatea majorarii de catre BCE a dobanzii de politica monetara peste nivelul anual de 4%, a declarat presedintele Organizatiei patronale europene Business Europee, Ernest-Antoine Seilliere. "Daca n
Sefii companiilor europene sunt ingrijorati de posibilitatea majorarii de catre BCE a dobanzii de politica monetara peste nivelul anual de 4%, a declarat presedintele Organizatiei patronale europene Business Europee, Ernest-Antoine Seilliere. "Daca nivelul dobanzii de politica monetara va depasi plafonul de 4%, vor fi probleme. Capacitatea noastra de intelegere va ajunge la limita", a avertizat presedintele patronilor europeni.
Acesta este de parere ca economia europeana a putut sa sustina pana in acest moment majorarile dobanzii de politica monetara, care se ridica momentan la 3,75%, dar daca va mai avea loc o majorare "situatia ar putea deveni periculoasa mai ales pentru ratele de schimb".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.