Ludovic Orban, numit ministru al Transporturilor, vrea ca postul de viceprimar al Capitalei sa fie preluat de presedintele filialei PNL a sectorului 5. "Propunerea mea pentru postul de viceprimar al Capitalei este Dan Meran, din 2004 consilier genera
Ludovic Orban, numit ministru al Transporturilor, vrea ca postul de viceprimar al Capitalei sa fie preluat de presedintele filialei PNL a sectorului 5. "Propunerea mea pentru postul de viceprimar al Capitalei este Dan Meran, din 2004 consilier general, solutie agreata si de colegii mei de partid", a spus Orban. Alegerea inlocuitorului sau este programata pentru prima sedinta de dupa Pasti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Lucrurile insa nu stau chiar atat de simplu deoarece PNL are doar 10 consilieri din 55, dar va mai primi inca 5 posturi dupa ce consilierii de la PLD vor fi exclusi pe motiv ca au parasit partidul pe listele caruia au fost alesi. Democratii au 21 de voturi in Consiliu, PSD are 11 consilieri municipali, PC-4, PRM-3, iar un consilier este independent. Meran are totusi sanse sa preia functia lui Orban, daca primarul general Adriean Videanu isi va respecta intentia de a mentine colaborarea dintre cele doua partide ale raposatei Aliante la nivelul Bucurestilor. "Am un respect pentru bucuresteni, pentru ca le-am cerut sa ne dea Consiliul. O noua dezamagire pentru bucuresteni ar fi un dezastru, de aceea eu respect angajamentul luat cu bucurestenii, viceprimarul va fi liberal, eu il voi propune, pentru ca avem de rezolvat problemele Bucurestiului. Marile proiecte pe care le-am inceput in momentul de fata au nevoie de sprijinul unei majoritati confortabile in Consiliul General si aceasta responsabilitate este si a PD-ului, si a PNL-ului", a declarat Videanu.
Acesta vrea ca cele doua partide sa incheie un armistitiu la nivel local astfel incat Consiliul sa nu fie blocat in dispute politice. "Da, in continuare cele doua partide, PNL si PD, vor colabora pentru a ne duce mandatul pana la capat", a conchis primarul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.