Ministrii PD au facut ieri bilantul guvernarii. Inevitabil, au aparut si criticile la adresa celor care ii vor inlocui. Cele mai dure acuzatii au venit insa din partea fostului ministru al Integrarii Europene, care a sugerat ca, pana la sfarsitul man

Ministrii PD au facut ieri bilantul guvernarii. Inevitabil, au aparut si criticile la adresa celor care ii vor inlocui. Cele mai dure acuzatii au venit insa din partea fostului ministru al Integrarii Europene, care a sugerat ca, pana la sfarsitul mandatului "Guvernului Tariceanu doi", Romania ar putea pierde Transilvania. "Imi doresc ca atunci cand Guvernul Tariceanu doi isi va incheia mandatul Romania sa arate in continuare astfel", a spus Anca Boagiu, dupa care a asezat o harta a Romaniei in fata pupitrului de la care vorbea. Pe harta era reprezentata Romania cu cele opt regiuni de dezvoltare existente in prezent. Intrebata la ce se refera, Anca Boagiu a spus ca isi doreste ca la sfarsitul mandatului "Guvernului Tariceanu doi" harta Romaniei sa nu aiba o pata alba in mijloc.
Fostul ministru a mai spus ca pleaca "cu inima impacata de la carma MIE". "Mi-am facut treaba atat profesional, cat si politic. Sunt mandra ca sub mandatul meu Romania a devenit stat membru UE", a precizat Boagiu.

Vor urma concedieri

Noul Guvern este format din oameni fara experienta, nu are libertate in luarea deciziilor si nu stie cat de mult va sta la putere, a declarat fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu.
El a aratat ca este posibil ca Orban sa ii concedieze pe toti aceia care au avut legatura cu PD. Berceanu crede ca, cel mai probabil, investigatiile ministerului se vor opri la perioadele in care au condus ministerul ministrii PD.

"Cu mine pleaca toata echipa"

Fostul ministru al Educatiei, Mihai Hardau, a spus ca este mandru de mandatul sau, intrucat, in pofida convulsiilor din sistem, nu a dat curs jocurilor de interese. El a enumerat, printre realizari, faptul ca a obtinut in 2007 cel mai mare buget, 5,2 la suta din PIB, cele peste 4.500 de unitati de invatamant cuprinse in planul investitional, achizitionarea a 679 de microbuze scolare. Fostul ministru Hardau a spus ca se retrage la Cluj la universitate, avand un hobby - apicultura. "Cu mine pleaca toata echipa", a incheiat Hardau. Hotararea Parlamentului privind modificarea structurii si componentei Guvernului a fost publicata ieri in Monitorul Oficial, la o zi dupa ce a fost aprobata de Parlament.
Noii ministri PNL si UDMR urmeaza sa depuna juramantul in fata sefului statului, insa pana ieri Traian Basescu nu a contrasemnat decretele de numire a acestora. Constitutia nu prevede un termen in acest sens. Surse liberale sustin insa ca ar prefera ca Traian Basescu sa nu semneze, pentru ca astfel vor avea un motiv extrem de intemeiat sa voteze suspendarea sefului statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.