Starbucks Coffee Company, cel mai cunoscut lant de cafenele din lume, va intra pe piata romaneasca la 18 aprilie, cand va deschide in parteneriat cu firma greceasca Marinopoulos Brothers prima unitate, in centrul comercial Plaza Romania din Bucuresti
Starbucks Coffee Company, cel mai cunoscut lant de cafenele din lume, va intra pe piata romaneasca la 18 aprilie, cand va deschide in parteneriat cu firma greceasca Marinopoulos Brothers prima unitate, in centrul comercial Plaza Romania din Bucuresti, a anuntat compania.
A doua cafenea va fi deschisa in cadrul Bucuresti Mall, la o data care nu a fost inca stabilita.
"Suntem incantati sa deschidem prima noastra cafenea in Capitala. Sunt convins ca romanii, care apreciaza sincer cafeaua buna, vor primi cu bratele deschise Starbucks la Bucuresti", a declarat Yannis Kalfakakos, director general al Marinopoulos Coffee Company.
Starbucks a semnat un acord pentru infiintarea unei companii mixte cu Marinopoulos Brothers, unul dintre cele mai mari grupuri comerciale, industriale si de retail din Grecia, extinzand astfel parteneriatul si pentru derularea operatiunilor din Romania. Firma greaca opereaza mai multe marci de lux internationale, printre care Marks & Spencer, The Beauty Shop/Sephora, FNAC si Dia.
"Consumatorii din Bucuresti vor avea acum ocazia sa savureze cafea si sa beneficieze de servicii legendare si de <>, pentru care Starbucks este recunoscut in intreaga lume", a mai afirmat directorul general Marinopoulos Coffee Company. Compania Marinopoulos a deschis si opereaza cafenelele Starbucks din Grecia, Cipru, Austria si Elvetia. Starbucks a patruns prima data pe piata europeana in 1998, deschizand primele localuri in Marea Britanie. In prezent, compania detine peste 1.000 de cafenele in Europa, in Marea Britanie, Irlanda, Austria, Elvetia, Franta, Spania, Germania, Grecia, Cipru si Turcia. Compania are saptamanal peste 44 milioane clienti, in lumea intreaga. Marinopoulos Brothers este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale, industriale si de retail din Grecia, reprezentand Carrefour Marinopoulos (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu Carrefour), Sephora Marinopoulos (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu LVMH) si franciza Marks & Spencer. Din grupul Marinopoulos Brothers mai face parte si compania Famar, una dintre cele mai mari firme europene de produse farmaceutice si cosmetice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.