Compania de distributie IT Fit Distribution isi va majora cifra de afaceri cu aproape 40% anul viitor fata de 2007, la 25 milioane dolari, motivul principal constituindu-l cresterea ponderii vanzarilor prin magazinul online PCFun.ro.
"Vanzaril
Compania de distributie IT Fit Distribution isi va majora cifra de afaceri cu aproape 40% anul viitor fata de 2007, la 25 milioane dolari, motivul principal constituindu-l cresterea ponderii vanzarilor prin magazinul online PCFun.ro.
"Vanzarile prin intermediul magazinului nostru online, PCFun.ro, vor atinge 21 de milioane de dolari in 2008, de aproape trei ori mai mult decat estimarile pentru 2007, cifrate la 7,5 milioane de dolari. Rata de crestere a vanzarilor prin intermediul PCFun.ro se va majora in urmatorii doi ani", a declarat presedintele companiei, Marius Ghenea, citat de Mediafax.
Compania anuntase, in septembrie 2006, ca cifra de afaceri se va dubla in acest an ca urmare a fuziunii cu un alt distribuitor, proces aflat in faza finala. "Procedura nu a fost incheiata, ca urmare a procedurilor necesare", a spus Ghenea, fara sa dezvaluie numele companiei vizate.
Fit Distributions a prezentat, marti, o noua interfata a magazinului online, lansat in toamna anului trecut, in care s-au investit peste 100.000 de dolari. La sfarsitul lunii martie, PCFun.ro a atins un numar de 112.000 de vizitatori/luna, conform Trafic.ro, care au vizionat peste 1,2 milioane de pagini ale site-ului. "Noua platforma PCfun.ro este mai adaptata si capabila sa sustina cererea pietei locale de comert online. Din momentul lansarii proiectului, am dobandit informatii importante, venite din partea cumparatorilor nostri", a precizat Ghenea.
Conform oficialului companiei, cea mai mare parte a clientilor PCFun.ro, respectiv doua treimi, sunt persoane fizice. Bucurestiul detine 40% din total vanzari, fiind urmat de Constanta, cu 8,69%.
Valoarea comertului electronic era estimata anul trecut de presedintele companiei Fit Distribution la 50-60 de milioane de dolari, urmand ca in 2007 sa se tripleze. In intervalul 28 martie - 3 aprilie, Internetul a fost accesat, conform Trafic.ro, de peste 46 de milioane de vizitatori, iar site-urile au fost afisate de peste 365 de milioane de ori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.