Mai multi angajati ai BRD Gorj au fost audiati ieri de procurori, in cazul unui ofiter de credite dispunandu-se retinerea pentru 24 de ore pentru abuz in serviciu, luare de mita si fals material in inscrisuri private.
In acest caz, in care cel
Mai multi angajati ai BRD Gorj au fost audiati ieri de procurori, in cazul unui ofiter de credite dispunandu-se retinerea pentru 24 de ore pentru abuz in serviciu, luare de mita si fals material in inscrisuri private.
In acest caz, in care cel putin patru persoane sunt cercetate, doua dintre ele fiind deja arestate preventiv de aproximativ o luna, BRD este prejudiciata cu aproape o jumatate de milion de lei din cauza acordarii ilegale a unor credite. Ofiterul de credite retinut ieri este Elena Contoloru, sotia fostului director al BCR Gorj Dumitru Contoloru, anchetat de DNA cu doi ani in urma intr-un dosar ce viza acordarea ilegala a unor credite in valoare de circa 1.000 de miliarde de lei vechi.
Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, procurorul Cristina Ciobanu, a declarat ieri pentru Mediafax ca Elena Contoloru percepea o taxa de aproximativ 1.250 lei fiecarui solicitant de credite pentru a-i facilita imprumuturile in baza unor acte false. Ea este acuzata ca ar fi procedat in acest mod in cazul a 18 persoane.
Potrivit aceleiasi surse, tot ieri a fost audiata si colega ei, Maria Bacatea, suspectata fiind de savarsirea acelorasi fapte ca si Contoloru.
Alti doi angajati au fost arestati preventiv in urma cu aproape o luna, pentru ca ar fi pus la punct sistemul fraudulos de acordare a creditelor prin care banca a fost prejudiciata cu aproximativ o jumatate de milion de lei.
De asemenea, procurorii cerceteaza, in stare de libertate, si pe cele 40 de persoane care s-au imprumutat de la aceasta sucursala, pentru ca au consimtit sa ia credite in baza actelor false.
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj s-au plans in numeroase randuri ca reprezentantii BRD Gorj au refuzat sa colaboreze astfel incat sa usureze accesul la informatiile care ar fi dus la instrumentarea dosarului.
Surse bancare, citate de Mediafax, au declarat ca documentele care au stat la baza intocmirii dosarelor de creditare au fost atat de bine falsificate incat ofiterii de credit anchetati nu aveau cum sa descopere falsurile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.