Derby-ul Steaua - Dinamo, programat sambata seara in Ghencea, a inceput ieri cu declaratiile lui Florin Raducioiu, manager general in "Groapa". Fostul atacant al "cainilor rosii" a incercat sa ia presiunea de pe umerii fotbalistilor dinamovisti, a
Derby-ul Steaua - Dinamo, programat sambata seara in Ghencea, a inceput ieri cu declaratiile lui Florin Raducioiu, manager general in "Groapa". Fostul atacant al "cainilor rosii" a incercat sa ia presiunea de pe umerii fotbalistilor dinamovisti, afirmand ca punctele nu sunt foarte importante in acest joc, fiindca echipa sa are un avans prea mare in campionat pentru a se teme de pierderea titlului. In paralel, intre sefii de la Dinamo s-a instalat din nou dihonia, dupa ce Vladimir Cohn, unul dintre actionari, a criticat dur echipa la finalul intalnirii cu FC Vaslui, ceilalti parteneri din club fiind decisi sa-l excluda din randurile lor.
Florin Raducioiu le-a cerut fotbalistilor pregatiti de Mircea Rednic sa fie ambitiosi si a comparat confruntarea cu Steaua cu marile derby-uri ale Europei. "Este un meci aparte, deosebit. Steaua s-a relansat dupa victoria cu Rapid si va fi foarte greu. Noi jucam in Ghencea, va fi o atmosfera incendiara, unde sper ca baietii sa faca un joc bun si sa castigam. Pe noi ne avantajeaza clar si un meci nul, dar in fotbal se pot intampla multe. Sa speram ca va fi un meci frumos, cu goluri, asa cum a fost partida Rapid-Steaua. Trebuie sa fie conectati la aceasta partida pentru ca este unul aparte chiar daca nu extrem de important pentru noi, deoarece suntem pe primul loc la o distanta de 12 puncte de urmatoarea clasata. Imi aduc aminte ca ieseau scantei intotdeauna la astfel de meciuri, chiar daca eu am jucat mai putin; la 20 de ani am plecat in strainatate. E la fel ca in Italia, un Inter-Milan, sau Real Madrid-Barcelona, in Spania. Sunt meciuri frumoase, atractive. Parca sunt mai emotionat acum insa decat atunci cand eram jucator. Atunci, cand eram jucator intram in teren si uitam totul", a comentat managerul general din "Groapa". In paralel cu pregatirile echipei pentru derby, la Dinamo se joaca un nou meci intre actionari, "obiectivul" fiind indepartarea lui Vladimir Cohn. Acesta a criticat dur echipa si pe Mircea Rednic dupa egalul cu FC Vaslui, apoi a revenit si a vorbit in termeni duri despre campania de achizitii a clubului, afirmand ca nu este de acord cu felul in care s-au cheltuit banii, aluzie la Borcea si la antrenor, cei care au avut "cardul" pe mana. Ceilalti actionari, in frunte cu Cristi Borcea, au decis excluderea sa dintre proprietarii echipei. Acest lucru se va face civilizat, printr-o majorare de capital care il va pune pe Cohn in imposibilitatea de a continua sa participe cu bani la club. Omul de afaceri nu a ramas dator, amenintand ca ii va vinde participatia sa lui Gigi Netoiu, varianta neagreata de ceilalti actionari din "Groapa".
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.