In primul trimestru al acestui an societatile de brokeraj active in piata bursiera a derivatelor de la Sibiu au incheiat 1.148.939 contracte futures si options, ponderea cea mai consistenta fiind realizata pe piata futures. Primul loc in clasamentul
In primul trimestru al acestui an societatile de brokeraj active in piata bursiera a derivatelor de la Sibiu au incheiat 1.148.939 contracte futures si options, ponderea cea mai consistenta fiind realizata pe piata futures. Primul loc in clasamentul brokerilor a fost ocupat de SSIF Broker Cluj, societate care s-a plasat in toate cele tei luni in fruntea ierarhiei si a realizat cumulat 441.211 contracte. Anul trecut societatea clujeana s-a plasat pe locul secund cu 1.008.571 contracte.
Pe pozitia a doua se plaseaza SSIF Vanguard Bucuresti. Liderul anului trecut, cu 1.339.571 contracte, a intermediat in primele trei luni din 2007, 316.351 contracte.
Podiumul a fost incheiat de o societate din Sibiu, anume SSIF Carpatica Invest care a marcat un progres evident in raport cu anul trecut, cand a intermediat 433.884 contracte futures si optiuni. Totalul tranzactionat de Carpatica Invest in trei luni ale acestui an se ridica la 220.436 contracte.
Printre societatile cu evolutii de remarcat s-au mai distins SSIF Eastern Securities din Bucuresti, detinatoarea locului patru cu 167.855 contracte. Pe locul cinci s-a clasat SSIF Interdealer Capital din Cluj cu 149.607 contracte. De altfel, alaturi de Bucuresti, Clujul este orasul cel mai bine reprezentat in topul intermediarilor activi in piata BMFMS cu trei societati in primele zece, SSIF BT Securities ocupand locul sapte cu 133.513 contracte. Se mai remarca SSIF Estinvest, SSIF Trend, SSIF GM Invest Bucuresti, SSIF IFB Invest, SSIF Nova Invest si SSIF Intercapital Invest.
In primul trimestru din acest an pe piata au fost prezenti 43 de intermediari activi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.