Mai bine de jumatate dintre romanii care si-au montat termopan in 2006 au ales ca tamplaria sa fie colorata, in special in nuanta de "stejar auriu", chiar daca este cu 25-35% mai scumpa, a declarat presedintele Patronatului de Tamplarie Termoizolanta
Mai bine de jumatate dintre romanii care si-au montat termopan in 2006 au ales ca tamplaria sa fie colorata, in special in nuanta de "stejar auriu", chiar daca este cu 25-35% mai scumpa, a declarat presedintele Patronatului de Tamplarie Termoizolanta din Romania, Marin Crutescu.
Potrivit specialistilor in tamplarie, cererea pentru nuantele "stejar auriu" si "stejar natur" este in crestere, desi pretul pe metru patrat este mai mare cu pana la o treime fata de tamplaria alba, a explicat Crutescu. In ceea ce priveste tipul de material preferat, circa 70% dintre romanii care si-au montat tamplarie termoizolanta au ales PVC-ul, deoarece asigura o protectie termica si fonica superioara la un pret accesibil, a declarat presedintele Patronatului de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PTTR), informeaza NewsIn. El a adaugat ca tamplaria din aluminiu a fost preferata de 27% dintre clienti, in special de dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale, birouri, banci si hoteluri.
Potrivit lui Crutescu, procentul celor care aleg sa-si monteze tamplarie din lemn este mic, de aproximativ 3%, una dintre posibilele cauze fiind pretul de 400 euro pe metru patrat. "Pe de alta parte, tamplaria din lemn nu reprezinta un foarte bun izolator termic si fonic si, totodata, necesita o ingrijire speciala, cu ulei din in si vopsele", a mai spus presedintele PTTR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.