Grupul Flamingo International analizeaza posibilitatea emiterii de certificate de detinere de actiuni (Global Depositary Receipts - GDR) si vizeaza accederea la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti, a declarat vicepresedintele companiei, Drag
Grupul Flamingo International analizeaza posibilitatea emiterii de certificate de detinere de actiuni (Global Depositary Receipts - GDR) si vizeaza accederea la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti, a declarat vicepresedintele companiei, Dragos Simion. "In masura in care investitorii de retail ai pietei de capital se vor ralia, atunci FLA devine un candidat real pentru a accede la categoria intai de tranzactionare. Nu in ultimul rand, acest free-float crescut ajuta in programul de emitere de GDR-uri pe care emitentul il analizeaza in prezent", a mentionat Simion.
Simion a apreciat ca recenta vanzare a unui pachet de 6,3% din capitalul Flamingo de catre principalul actionar, Dragos Cinca, a crescut free-float-ul companiei si interesul investitorilor institutionali.
Dragos Cinca, presedintele retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo International, a vandut vineri 6,74% din capitalul social al grupului, pentru suma de 19,4 milioane lei. In urma tranzactiei, Cinca a ramas actionarul cu cea mai mare detinere in cadrul Flamingo, se spune in comunicatul Flamingo.
In sedinta de ieri, inca 5,11% din capitalul retailerului de electronice si electrocasnice a fost transferat la BVB, prin tranzactii speciale si comune, pentru suma de 14,73 milioane lei.
De la inceputul anului si pana acum, 40,62% din capitalul social al Flamingo a fost transferat in ringul BVB.
Pe 28 februarie, Bank Austria Creditanstalt a raportat o detinere de 14,53%, dupa vanzarea a 3,9% din actiunile Flamingo, pentru suma de 10,64 milioane lei. In ultima luna, Bank Austria Creditanstalt a mai raportat vanzarea a 15,84 milioane actiuni, reprezentand 2% din capitalul social al Flamingo International. In urma acestor tranzactii, Bank Austria Creditanstalt si-a micsorat participatia pana la 12,53%.
Luna trecuta, Flanco Holding a anuntat vanzarea unui pachet de 14,44% din capitalul social al companiei Flamingo International in urma unei tranzactii speciale, in valoare totala de 36 milioane lei.
Retailerul de electronice si electrocasnice a incheiat anul financiar 2006 cu o pierdere de 12,9 milioane lei, dupa ce in anul precedent compania a obtinut un profit de opt milioane lei. Pierderile inregistrate de companie au venit in urma costurilor de integrare a Flanco, a cheltuielilor de restructurare si a provizioanelor. Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 6,3% pana la 193,7 milioane lei fata de anul anterior, cand a afisat afaceri de 206,8 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.