Autoritatile de la frontiera iau masuri si chiar se gandesc sa suplimenteze numarul de benzi de intrare in tara, odata cu apropierea Pastelui. Avand in vedere ca in fiecare an la granite are loc un veritabil asalt al celor care lucreaza in strainatat
Autoritatile de la frontiera iau masuri si chiar se gandesc sa suplimenteze numarul de benzi de intrare in tara, odata cu apropierea Pastelui. Avand in vedere ca in fiecare an la granite are loc un veritabil asalt al celor care lucreaza in strainatate si se intorc in vacanta in tara, politistii de frontiera estimeaza ca pana sambata traficul poate atinge si 20.000 de persoane pe zi numai in Vama Nadlac.
La sfarsitul saptamanii trecute, aglomeratia a fost cuvantul de ordine in punctele de trecere aradene, cand au intrat in tara aproape 25.000 de turisti. Potrivit IJPF Arad, cei mai multi turisti sunt romani care vin in tara de sarbatori, iar 15.000 au intrat prin Punctul de Frontiera Nadlac. Autoritatile spera ca nu vor mai fi cozi, pentru ca dupa aderarea Romaniei la UE formalitatile sunt minime, fiind un singur control, la intrarea in tara, in timp ce pe partea ungara nu mai sunt verificati turistii. IJPF Arad va suplimenta, in caz de nevoie, numarul de benzi de intrare in tara, folosind o parte din cele de iesire, pentru a mentine un trafic fluent. Masura ar putea fi luata de miercuri pana sambata, cand traficul va creste foarte mult prin toate punctele de frontiera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.