Valoarea tranzactiilor incheiate in sedinta de ieri de la Rasdaq a ajuns la 26,562 milioane de lei, in conditiile in care tranzactiile efectuate cu cinci dintre titlurile listate au cumulat 19,5 milioane de lei, reprezentand 73,4% din totalul tranzac
Valoarea tranzactiilor incheiate in sedinta de ieri de la Rasdaq a ajuns la 26,562 milioane de lei, in conditiile in care tranzactiile efectuate cu cinci dintre titlurile listate au cumulat 19,5 milioane de lei, reprezentand 73,4% din totalul tranzactiilor.
Cea mai lichida companie a fost Aromet Buzau, dupa ce peste 45% din capitalul companiei a fost transferat pentru 9,03 milioane lei.
O alta tranzactie importanta a fost efectuata cu actiunile companiei Cominco Bucuresti. Cele 220.049 de actiuni au fost tranzactionate la un pret de 21,6 lei/unitate, in crestere cu 9,64%. Valoarea pachetului transferat s-a ridicat la 4,456 milioane de lei. Actiunile companiei Imotrus Arad au facut ieri obiectul unei tranzactii in valoare de 1,56 milioane de lei, iar actiunile societatii au crescut cu 0,91%. De la inceputul anului, actiunile companiei au crescut cu 528,9%. Societatea intentioneaza ca in decursul acestui an sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti.
Cresteri importante ale cotatiilor au avut ieri actiunile Condmag si Dafora. La inchiderea sedintei, actiunile Condmag se plasau in crestere cu 14,84%, pe fondul unor tranzactii de 2,38 milioane de lei. Aceeasi evolutie au avut-o si titlurile Dafora, acestea apreciindu-se la inchiderea zilei cu 13,92%, pe fondul unei lichiditati in valoare de 2,07 milioane de lei. Peste 2,36 milioane din actiunile companiei cu activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiilor Dafora Medias au fost transferate la pretul de 0,9 lei pe titlu. Un pachet de 1,35 milioane de actiuni, reprezentand 0,78% din capitalul producatorului de conducte Condmag Brasov, a fost transferat la pretul de 1,78 lei pe actiune. Condmag vizeaza listarea la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, pentru care a transmis Bursei documentatia aferenta. Indicele Rasdaq-C a crescut ieri cu 0,97%, in timp ce indicele RAQ-I, care arata evolutia actiunilor listate la categoria I , s-a depreciat cu 0,51%. Indicele companiilor de la categoria a doua a Rasdaq a avut o scadere de 0,33%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.