CG&GC IT, unul dintre cei mai importanti integratori de solutii IT de pe piata locala, si-a bugetat pentru anul in curs afaceri de 21 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut si peste media pietei de solutii integrate IT&C.
"Vo
CG&GC IT, unul dintre cei mai importanti integratori de solutii IT de pe piata locala, si-a bugetat pentru anul in curs afaceri de 21 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut si peste media pietei de solutii integrate IT&C.
"Vorbim despre un fenomen de piata: clientii au inceput sa constientizeze nevoia de retehnologizare, modernizare si integrare, ca mijloc de crestere a gradului de eficienta si competitivitate. Noi am intampinat acest fenomen cu o noua structura a firmei, care reflecta implicarea in proiecte integrate. Pentru 2007 am incheiat deja contracte de trei milioane de euro pentru solutii integrate", a declarat directorul executiv al CG&GC IT, Florin Iancu.
Compania a cunoscut in 2006 cea mai mare crestere din ultimii ani, atingand o cifra de afaceri de 15,5 milioane euro. Desi vanzarile de echipamente au continuat sa joace cel mai important rol, reprezentand 60% din cifra de afaceri, anul trecut a crescut semnificativ ponderea serviciilor IT&C, reprezentate in procent de 30%.
Acest rezultat se datoreaza implicarii companiei in proiecte integrate IT&C si cererii in crestere pentru solutii integrate de comunicatii, retelistica, service autorizat, dar si pentru servicii de consultanta.
"Daca ar trebui sa definesc in doua cuvinte anul 2006 din punct de vedere IT, acestea ar fi maturizare si integrare, valabile atat pentru noi, cat si pentru piata", a afirmat directorul general al CG&GC IT, Cornel Giurgea, care alaturi de sotia sa, Claudia Giurgea, detin pachetul majoritar de actiuni al companiei.
In ceea ce priveste evolutia pietei IT&C in 2007, Giurgea mizeaza pe continuarea procesului de maturizare si apreciaza ca serviciile de consultanta vor deveni indispensabile. "Clientii sunt mai pretentiosi, se intereseaza mai mult despre CV-ul furnizorului, nu mai cumpara la intamplare. Au invatat sa ceara sfaturi si sa asculte mai bine. Solicita garantii extinse si, cel mai important, vor integrare cu sisteme proprii si investitii deja efectuate. Ca urmare, orice companie care furnizeaza solutii va trebui sa devina si consultant. Este un trend pe care noi l-am anticipat de doi ani, astfel incat acum suntem pregatiti si furnizam deja consultanta IT&C", concluzioneaza Cornel Giurgea.
CG&GC IT si-a inceput activitatea in anul 1990 si este unul dintre principalii integratori IT&C pe piata locala. Compania are peste 200 de angajati si a dezvoltat o retea teritoriala formata din 18 centre.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.