Emil Boc a anuntat ieri ca parlamentarii democrati se vor retrage din sala de plen, in momentul in care va incepe votul pentru noul Executiv. "Este un guvern ilegitim, cu un premier impostor", a declarat liderul PD. El a explicat ca Tariceanu a fost
Emil Boc a anuntat ieri ca parlamentarii democrati se vor retrage din sala de plen, in momentul in care va incepe votul pentru noul Executiv. "Este un guvern ilegitim, cu un premier impostor", a declarat liderul PD. El a explicat ca Tariceanu a fost nominalizat de Alianta ca prim-ministru, iar azi el sfideaza electoratul Aliantei, preferand adversarul politic PSD. In context, Boc i-a cerut lui Tariceanu sa-si dea demisia ca unica solutie legala in acest moment si dupa aceea sa formeze un alt guvern. In plus, PD va cere in instanta constatarea incetarii Protocolului Aliantei D.A. "PNL a rupt Alianta. PD a facut tot ce i-a stat in putinta sa mentina Alianta D.A.. Domnul Tariceanu s-a grabit sa inmormanteze Alianta, cosmarul declarat al PSD. PNL practic a indeplinit visul PSD, distrugerea Aliantei D.A.", a declarat Emil Boc. El a precizat ca va solicita "constatarea in instanta a ruperii Protocolului de catre PNL, prin deciziile primului-ministru, care sunt in contradictie flagranta cu prevederile Protocolului". Conform prevederilor Legii partidelor, Alianta Dreptate si Adevar PNL-PD se poate desfiinta printr-o hotarare a Tribunalului Bucuresti, singura institutie care poate opera modificari in Registrul aliantelor politice. De altfel, surse democrate au precizat ca desfiintarea Aliantei este doar un pas. Ulterior, dupa ce aceasta procedura va fi legalizata, PD va contesta la Curtea Constitutionala legitimitatea pe care a avut-o Tariceanu in momentul in care a decis formarea unui Executiv PNL-UDMR. Pe motiv ca primul-ministru a fost ales de o alianta care nu mai exista, PD spera ca astfel Curtea sa declare noul executiv ilegal. Urmatoarea mutare ar apartine, in acest fel, lui Traian Basescu, cel care va trebui sa desemneze un nou premier. "PD ramane mostenitorul Aliantei D.A.", a conchis Emil Boc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.