Incepand cu data de 1 aprilie 2007, grupul Intact, din care fac parte posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV, a decis - unilateral - intreruperea acordului de retransmisie pentru posturile mentionate. Independent de vointa sa, Focus Sat Romania
Incepand cu data de 1 aprilie 2007, grupul Intact, din care fac parte posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV, a decis - unilateral - intreruperea acordului de retransmisie pentru posturile mentionate. Independent de vointa sa, Focus Sat Romania nu mai are in grila de programe cele trei posturi care apartin trustului de presa al lui Dan Voiculescu. Renuntarea la serviciile acestui operator de televiziune digitala prin satelit a fost explicata de grupul Intact prin plangerile repetate ale telespectatorilor privind intarzierea montarii aparaturii sau a calitatii imaginii in receptionarea programelor.

In concluzie, Intact isi doreste sa aiba de-a face doar cu „parteneri puternici, care asigura servicii de o calitate ireprosabila“. In replica, cei care reprezinta firma Focus Sat spun ca au cele mai bune echipamente si se declara surprinsi de invocarea problemelor tehnice de catre grupul Intact.

De pe data de 1 aprilie a.c., grupul Intact Production S.A., din care fac parte posturile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV, a decis - unilateral - intreruperea acordului de retransmie pentru posturile mentionate. Conseci nta este ca, independent de vointa sa, Focus Sat Romania nu mai are in grila de programe cele trei posturi, care apartin trustului de presa al presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Telespectatorii abonati la compania Focus Sat vor fi privati de vizionarea programelor posturilor Antena 1, Antena 3 si Euforia TV, dar se mai pot alina la gandul ca se incearca introducerea altor canale tv care sa trezeasca interesul.

Decizia este abuziva
Legat de incetarea contractului de catre grupul Intact, pozitia reprezentantilor Focus Sat este clara: „Consideram decizia lor abuziva, fara a respecta termenii acordului de retransmisie.“ Dana Dobrescu, specialist in relatii cu mass-media la UPC Romania, ne-a asigurat de faptul ca Focus Sat beneficiaza de echipamente tehnice de cea mai buna calitate si de aceea au fost foarte surprinsi la aflarea motivelor invocate de grupul Intact. „Avem o excelenta calitate a semnalului retransmis, compania Focus Sat avand cele mai inalte standarde tehnice si o foarte buna acoperire a teritoriului Romaniei, demonstrata si de utilizarea celor mai mici antene de pe piata DTH din tara noastra. De aceea, am constatat cu surprindere invocarea problemelor tehnice de catre grupul Intact. Ca atare, speram sa nu ajungem in situatia in care sa invocam existenta unor probleme tehnice (si) pe cablu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.