Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie va derula, pe parcursul anului 2007, 13 programe de sustinere financiara si pregatire antreprenoriala a reprezentantilor IMM. Printre acestea, se regaseste si Programul national pe
Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie va derula, pe parcursul anului 2007, 13 programe de sustinere financiara si pregatire antreprenoriala a reprezentantilor IMM. Printre acestea, se regaseste si Programul national pe perioada 2006 -2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate, precum si a investitiilor de modernizare a IMM, care are un buget de 40.000.000 lei. Programul de investitii este unul dintre programele ANIMMC care permit intreprinzatorilor sa-si dezvolte competitivitatea si profitabilitatea, prin investitii mobile si imobile. Prin program, vor fi sustinute, prin alocatii financiare nerambursabile, de maximum 50.000 euro, investitii realizate de beneficiarii eligibili, in procent de pana la 60% din valoarea proiectelor, la care se adauga un credit bancar de 25% din contravaloarea totala, contributia intreprinzatorilor fiind de 15%, in numerar.
Spre deosebire de anii anteriori, cand componenta credit se acorda doar printr-o banca selectata prin licitatie, conducerea ANIMMC doreste o flexibilizare a modalitatilor de finantare si sa asigure o transparenta totala asupra intregului proces de implementare a Programului.
In plus, se are in vedere si semnarea unui protocol intre bancile comerciale implicate, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si ANIMMC.
Totodata, avem in vedere ca micii intreprinzatori sa aiba posibilitatea sa lucreze direct cu banca ai caror clienti sunt deja, pentru a accelera ritmul investitional si dezvoltarea cat mai rapida a afacerilor carora le vom acorda suport financiar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.