Pe lista bancilor vizate de phisheri, prin care se incearca fraudarea conturilor prin Internet ale clientilor, figureaza si BRD-Groupe Societe Generale. Dupa ce au atacat site-urile Bancii Nationale Romane, pe cel al Visa International, al Fondului M
Pe lista bancilor vizate de phisheri, prin care se incearca fraudarea conturilor prin Internet ale clientilor, figureaza si BRD-Groupe Societe Generale. Dupa ce au atacat site-urile Bancii Nationale Romane, pe cel al Visa International, al Fondului Monetar International, al Bancii Comerciale Romane si al Raiffeisen Bank, persoane necunoscute au patruns, la sfarsitul saptamanii trecute, si in cel al BRD. Din cauza acestui eveniment, BRD, a doua banca din Romania, in functie de active, si-a avertizat clientii serviciului sau de Internet banking sa nu dezvaluie datele personale, cum ar fi parola, numarul cardului, codul PIN etc.
"Mesajul e-mail a fost transmis ca venind in mod aparent din partea BRD si solicita accesarea unui site cu design identic cu cel al serviciului de Internet banking www.brd-net.ro in scopul completarii unor date personale (user si parola, numar card, data expirarii cardului, PIN-ul). BRD-Groupe Societe Generale a luat imediat masuri pentru blocarea acestei tentative de furt de date personale, iar securitatea sistemului informatic care sustine functionarea serviciului de Internet banking BRD-Net nu a fost niciun moment pusa in pericol", se arata intr-un comunicat al bancii.
Autoritatile au mai avut de munca in legatura cu aceasta metoda de fraudare, cunoscuta sub denumirea de "phishing". Institutia aminteste clientilor ca BRD nu solicita niciodata prin e-mail informatii confidentiale - user/parola, numar de card, data expirarii acestuia, codul PIN. De asemenea, informatii precum parola si codul PIN nu trebuie divulgate sub nici un motiv, nimanui, nici macar bancii. Clientii care primesc astfel de mesaje sunt rugati sa contacteze banca la numerele de telefon 0800.803.803 (numar TelVerde accesibil din reteaua Romtelecom), *BANCA Vodafone si Orange), 021.3026161 (accesibil din toate retelele).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.