Holcim Romania, unul dintre principalii furnizori de ciment, agregate, betoane si asfalt, va investi anul acesta 86 milioane euro in instalarea unei noi linii de productie a cimentului la fabrica din Campulung, in echipamente de logistica, statii de
Holcim Romania, unul dintre principalii furnizori de ciment, agregate, betoane si asfalt, va investi anul acesta 86 milioane euro in instalarea unei noi linii de productie a cimentului la fabrica din Campulung, in echipamente de logistica, statii de betoane si agregate, programe de protectia mediului, modernizarea liniilor de productie, precum si in programe de dezvoltare a angajatilor si proiecte de responsabilitate sociala.
"Unul dintre cele mai importante proiecte investitionale pe care le desfasuram in prezent este modernizarea fabricii de ciment din Campulung, care se va finaliza in 2008. Ne dorim astfel sa putem raspunde eficient nevoilor pietei materialelor de constructii care se afla in continua crestere", a declarat Markus Wirth, director general al Holcim Romania.
Potrivit companiei, conditiile meteo favorabile din ultimii trei ani, precum si intensificarea activitatii in domeniul proiectelor rezidentiale si de infrastructura, au determinat o evolutie fara precedent a pietei cimentului, care inregistreaza cresteri anuale de aproximativ 15%. Anticipand evolutia pietei materialelor de constructii, Holcim si-a adaptat capacitatile de productie la cerintele pietei si in mai putin de doi ani de la modernizarea fabricii de ciment din Alesd, care a avut loc in 2004, compania a inceput la sfarsitul anului 2005 extinderea capacitatii de productie a fabricii de ciment din Campulung, in urma unei investitii de aproximativ 120 milioane euro care va fi finalizata anul viitor. Holcim Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de circa 774 milioane de lei (circa 219 milioane de euro) in crestere cu 28% fata de nivelul inregistrat in 2005. Compania detine in Romania trei fabrici de ciment - la Campulung, Turda, Alesd - 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate si a anuntat, in toamna anului trecut, ca intentioneaza sa construiasca cinci noi statii de betoane pana in 2010.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.