O grupare de traficanti de persoane care a racolat si dus in Cehia peste cinci sute de romani, in vederea exploatarii prin munca, a fost anihilata de politistii de frontiera romani si procurorii DIICOT. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Gen
O grupare de traficanti de persoane care a racolat si dus in Cehia peste cinci sute de romani, in vederea exploatarii prin munca, a fost anihilata de politistii de frontiera romani si procurorii DIICOT. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in 2005, politistii maramureseni si cei din structura centrala au obtinut informatii privind existenta unui grup infractional organizat, care se ocupa de traficul de persoane din Romania in Cehia. In urma cercetarilor, investigatorii au constatat ca traficantii recrutau persoane sub pretextul ca le ofera locuri de munca legale si bine platite. Insa, odata ajunsi la destinatie, romanii erau vanduti unor cehi sau ucraineni, in schimbul a aproximativ 5.000 de coroane cehe (echivalentul a 150 de euro) si obligati sa munceasca. Victimele traficului erau cazate in conditii precare si constranse sa faca munci fizice foarte grele. Pentru a nu se intoarce in tara, acestora le erau confiscate documentele de calatorie in baza carora plecasera legal in Cehia.

Le promiteau 700 de euro lunar


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.