Sfantul si Marele Mir se prepara dintr-un amestec care cuprinde 40 de ingrediente, obtinut prin fierbere, potrivit unei randuieli speciale, care incepe luni dimineata in Saptamana Patimilor si se termina miercuri seara. Multimea ingredientelor simbolizeaza diversitatea darurilor Sfantului Duh.
Sfantul si Marele Mir este sfintit de catre Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Autocefale, se prepara si se sfinteste atunci cand cantitatea existenta este aproape de epuizare.
Despre autor:
Sursa: Gardianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro