Luni, 2 aprilie a.c., la Manastirea Antim din Bucuresti, incepe prepararea Sfantului si Marelui Mir. Acesta va fi sfintit de PFP Patriarh Teoctist, inconjurat de ierarhii Sfantului Sinod, in cadrul Sfintei Liturghii, oficiate in Joia Mare la biseric
Luni, 2 aprilie a.c., la Manastirea Antim din Bucuresti, incepe prepararea Sfantului si Marelui Mir. Acesta va fi sfintit de PFP Patriarh Teoctist, inconjurat de ierarhii Sfantului Sinod, in cadrul Sfintei Liturghii, oficiate in Joia Mare la biserica „Sfantul Spiridon Nou”, incepand cu ora 9.30.

Sfantul si Marele Mir se prepara dintr-un amestec care cuprinde 40 de ingrediente, obtinut prin fierbere, potrivit unei randuieli speciale, care incepe luni dimineata in Saptamana Patimilor si se termina miercuri seara. Multimea ingredientelor simbolizeaza diversitatea darurilor Sfantului Duh.

Sfantul si Marele Mir este sfintit de catre Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Autocefale, se prepara si se sfinteste atunci cand cantitatea existenta este aproape de epuizare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.