Corespondenta personala dintre actrita Marlene Dietrich si scriitorul Ernest Hemingway, marcata de sentimente de prietenie si de flirt, va fi expusa pentru prima data in public de biblioteca John F. Kennedy si de Muzeul din Boston, SUA. Scrisorile,
Corespondenta personala dintre actrita Marlene Dietrich si scriitorul Ernest Hemingway, marcata de sentimente de prietenie si de flirt, va fi expusa pentru prima data in public de biblioteca John F. Kennedy si de Muzeul din Boston, SUA. Scrisorile, majoritatea batute la masina, dateaza din perioada 1949 - 1959. Documentele, in care Hemingway o numea pe Dietrich „The Kraut“, iar actrita ii spunea marelui romancier „Papa“, alimenteaza dezbaterile privind natura relatiei dintre cei doi. Cele 30 de scrisori, alaturi de telegrame si poezii, au fost donate bibliotecii de Maria Riva, unica fiica a lui Dietrich, cu mentiunea de a nu fi facute publice pana anul acesta. Corespondenta indica faptul ca cei doi tanjeau unul dupa celalalt, mai ales ca soarta i-a tinut departe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.