Se anunta zile grele pentru un eventual guvern PNL -UDMR. Situatia devine delicata, in conditiile in care social-democratii au anuntat, deja, ca in cadrul comisiilor de politica externa, nominalizatul PNL la functia de ministru de Externe, Adrian Cio
Se anunta zile grele pentru un eventual guvern PNL -UDMR. Situatia devine delicata, in conditiile in care social-democratii au anuntat, deja, ca in cadrul comisiilor de politica externa, nominalizatul PNL la functia de ministru de Externe, Adrian Cioroianu, nu va primi avizul parlamentarilor principalului partid de opozitie din cele doua comisii reunite. De altfel, decizia ferma a social-democratilor care au respins posibilitatea intrarii la guvernare alaturi de unul sau altul dintre partidele Aliantei D.A., i-a surprins pe unii liberali, convinsi de faptul ca unele negocieri demarate, neoficial, cu unii dintre parlamentarii PSD, vor avea efectul scontat si la varful partidului. Potrivit unor surse din PRM, Cioroianu nu este agreat nici de parlamentarii formatiunii conduse de Corneliu Vadim Tudor, iar daca luam in calcul faptul ca in cazul in care noul guvern nu va cuprinde si PD, sansele acestuia de a primi un vot favorabil sunt infime. Nu-i, de altfel, nicio problema, deoarece premierul Tariceanu a preluat, in ciuda tuturor criticilor, interimatul acestui minister crucial. Conteaza mai putin competenta respectivei persoane, ci , se pare, doar faptul ca postul este ocupat... Situatia este similara si pentru alti potentiali ministri, eventuala nominalizare a lui Gyorgy Frunda in fruntea Ministerului Justitiei fiind deja contestata vehement nu numai de PRM, dar si de PSD si chiar PC, care anunta ca nu vor vota aceasta propunere.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.