Gigi Becali se pregateste sa intre in Parlament si spune despre actualul Legislativ ca-si bate joc de romani. Ultimul sondaj de opinie arata ca Partidul Noua Generatie e al treilea dupa PD si PSD. El crede ca niciodata nu a fost o debandada mai mare
Gigi Becali se pregateste sa intre in Parlament si spune despre actualul Legislativ ca-si bate joc de romani. Ultimul sondaj de opinie arata ca Partidul Noua Generatie e al treilea dupa PD si PSD. El crede ca niciodata nu a fost o debandada mai mare in politica romaneasca.

Ultimul sondaj de opinie comandat de PD, realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (TNS-CSOP) si verificat ulterior de catre Institutul Republican International (IRI), arata ca Partidul Noua Generatie se afla pe locul trei in preferintele electoratului, cu 16,2%. Pe primul loc e situat PD cu 29,9%, in timp ce PSD a scazut pana la 18%. Presedintele PNG se pregateste asadar sa intre in Parlament, unde vrea sa practice o politica bazata pe principiile crestine, asa cum nu s-a mai facut pana acum.

Voi face campanie prin faptele mele
Gabriel Klimowicz - La ultimul sondaj de opinie Partidul Noua Generatie avea circa 16% .....

George Becali - Da, ... 16, 17 ....
G.K. - Sunteti pregatiti pentru prima campanie electorala, prima care se apropie, pentru Parlamentul European?

G.B. - Noi eram deja pregatiti pentru ca alegerile trebuiau sa fie, normal, pe 13 mai.

G.K. - Cum veti face aceasta campanie? Ce le veti spune oamenilor pentru ca ei sa aleaga PNG? Care va fi principala idee cu care vreti sa-i atrageti pe alegatori?

G.B. - Principala idee ... faptele mele! Eu nu trebuie sa spun multe lucruri in campania electorala sau sa mint. Eu vin cu fapte. Am facut asta, si asta si asta. Si spun ceea ce am facut eu. Si ceea ce am facut eu, voi face la nivel national.

G.K. - Dar trebuie sa spuneti alegatorilor ce vreti sa faceti de acum incolo pentru Romania, ca partid. Faptele dumneavoastra de pana acum poate ca nu au avut legatura decat tangential cu politica, cu politica economica, cu politica externa etc.

G.B. - Un om care face si demonstreaza ca face, si conduce, si nu putin... Eu conduc Steaua, conduc niste companii si, daca vreti, casele astea pe care le-am facut. Am facut 320 de case... Sunt lucruri care demonstreaza ca eu fac si pot face si la nivel national. Iar politica externa .... Sa raspund de politica externa? Fac eu politica externa? Pentru politica externa avem specialisti care sunt si acum diplomati de cariera.

G.K. - Cine sunt acestia pentru PNG?

G.B. - O sa-i vedeti atunci, la momentul potrivit. Suntem in campanie electorala acum?

G.K. - Tot timpul suntem in campanie electorala, daca ne uitam la ce fac partidele.

G.B. - Nu vi-i pot spune. Sunt oameni care nu vor sa se stie despre ei deocamdata. Sunt oameni care lucreaza deja in Ministerul de Externe. Oameni care vin si cu care colaboram, dar nu vi-i pot spune. Sunt, de exemplu, oameni care lucreaza in Justitie si care fac programul partidului pentru Justitie si pe care iar nu pot sa vi-i spun. Nici eu nu-i stiu pe toti. Care se intalnesc in secret si fac programul pentru Justitie. Sunt oameni care il admira pe Becali si care cred in ideile lui Becali si lucreaza la programul Partidului Noua Generatie, in toate departamentele. Nici eu nu-i stiu pe toti. Sunt specialisti buni. Eu va spun adevarul, credeti sau nu credeti, asta e.

G.K. - Sunt oameni care au venit ei la dumneavoastra sau dumneavoastra i-ati cautat pe cei mai buni specialisti din anumite zone pentru a-i atrage la partid?

G.B. - Nu domn'e, au venit ei. Ce as putea sa fac eu, un simplu om? Cati pot sa atrag? Unde sa ma duc sa-i caut eu? Eu am dat semnalul si pe semnalul asta au venit oameni. Si lucreaza. Sunt foarte multi scriitori, poeti, intelectuali, sunt multi care au avut atat de mult bun simt, ca nici nu au venit la mine. S-au dus la sediu, la Dan Pavel, la ceilalti care sunt acolo.

G.K. - Cum triati din toti acesti oameni pe cei buni pentru Parlamentul nostru sau pentru cel european?

G.B - Pentru Parlamentul European lista e deja facuta. Am tinut-o secreta. Si chiar eu am fost incantat. Primii zece i-am ales eu si cu echipa mea ...

G.K. - Cati sunt in total?

G.B. - 45. 35 plus 10. Si eu am fost incantat cand mi-au fost prezentati de judete, pentru ca din fiecare judet am luat unul sau doi oameni, dupa cum mi-au fost propusi de presedintii de filiale. Si am fost incantat, eu, cand i-am vazut pe acei tineri. Sunt toti cu studii superioare si oameni care cunosc una, doua limbi straine.

Aplicam principiul vocii unice
G.K. - Pentru Parlamentul Romaniei vor fi, la fel, propusi de filiale?

G.B. - In Parlamentul Romaniei eu nu voi face ce au facut ceilalti. Voi face o politica noua. Adica, noua... Nu pot sa aduc eu oameni de la centru sa-i propun pentru judetul Arges sau pentru judetul Vaslui sau la Ilfov, cum au facut toate partidele, pe bani, pe nu stiu ce. Problemele oamenilor din teritoriu le cunosc cei care locuiesc acolo, in locurile alea, nu? Listele pentru Parlament vor fi propuse numai de filialele judetene. Bineinteles ca ordinea pe lista o voi stabili eu, dar dintre oamenii pe care ii propun ei. Bine, e posibil sa-i tai pe toti si sa-l schimb si pe presedintele de filiala daca aflu ca fac ca la celelalte partide, ca vand locurile pe bani. Nu se va intampla asta la Becali. Nu vor exista parlamentari care vor cumpara locurile cu bani. Si nu vor fi decat oameni cu studii superioare. Desi eu nu am. Eu in Parlamentul Romaniei oameni imorali nu voi pune niciodata. De la Partidul Noua Generatie deputati sau senatori imorali nu o sa vedeti.

G.K. - Domnule presedinte, un presedinte de partid, de regula, intr-o democratie nu poate sa ...

G.B. - M-ati luat acum cu democratia si cu dictatura, da, spuneti...

G.K. - ... nu poate sa taie niste oameni propusi de filiale...

G.B. - Ce vorbesti domn'e?!

G.K. - Poate au un for de conducere in care se stabilesc candidatii, poate presedintele este ales de filiala. La dumneavoastra cum va fi?

G.B. - La mine va fi asa ... ii vom verifica la sange si vom vedea. Care nu sunt oameni nu vor intra.

G.K. - Veti avea un for de conducere pe care va veti baza la un moment dat sau veti lua dumneavoastra toate deciziile importante ale partidului.

G.B. - Habar n-am. Eu am acum un for de conducere la partid. Ei hotarasc. Ei doar se consulta cu mine. Deciziile de fapt sunt ale lor, nu sunt ale mele, pentru ca ei le iau si doar se consulta cu mine. Nu eu iau deciziile , practic. La noi functioneaza principiul vocii unice. Adica toti ne consultam si dupa aceea vorbim o singura limba. Este un conducator, cum e in toata lumea asta. Voi o tot dati ca nu stiu ce, ba ca e democratie, ba ca e dictatura. Este un conducator... Uite la Partidul Democrat .... exista Basescu, care e conducator si vad ca tine partidul bine in mana.

Democratia baciului Basescu
G.K. - Dar nu e constitutional ca domnul Basescu sa faca politica Partidului Democrat.

G.B. - Nu-i constitutional, dar e sanatos. Nu te supara, sa fie anarhia asta si dezordinea asta...

G.K. - Presedintele Romaniei trebuie sa fie presedintele tuturor, spune Constitutia. Nu al unui partid, tocmai ca sa nu faca numai interesele partidului si sa uite de ale celorlalti oameni.

G.B. - Puteti sa spuneti voi ce vreti. Daca sunt presedintele Romaniei eu, o sa uit de PNG, ca sunt presedintele tuturor? Pai ala este partidul pe care l-am crescut eu de copil, cum sa n-am grija de el?

G.K. - Dar, nu spune nimeni...

G.B. - Pai cu ala lucrez, cu partidul meu, ca pe ala il cunosc bine, stiu ce-am cladit. Eu am sa fac cum am sa stiu eu. Si o sa hotarasca lumea, daca o sa ma voteze pe mine sau PNG. Ca speculati voi, presa. Nu o sa fie numai cum vreti voi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.