Situatia cluburilor din esaloanele inferioare este dezastruoasa. Din cauza infrastructurii deficitare, cu stadioane demne de diviziile judetene, gruparile care isi vor castiga dreptul de a juca in Liga I sunt in pericol sa nu obtina licenta. Astfel,
Situatia cluburilor din esaloanele inferioare este dezastruoasa. Din cauza infrastructurii deficitare, cu stadioane demne de diviziile judetene, gruparile care isi vor castiga dreptul de a juca in Liga I sunt in pericol sa nu obtina licenta. Astfel, lupta pentru evitarea retrogradarii poate fi doar un fas. Cu exceptia Jiului Petrosani, care isi poate pierde licenta, toate cluburile care sunt acum in prima divizie pot juca la acelasi nivel si in sezonul viitor.

Pe masura ce se apropie finalul sezonului, FRF este tot mai preocupata de situatia cluburilor cu pretentii la promovarea in Liga I. Forul de la „Casa Fotbalului“ a comandat un audit pentru gruparile din esalonul secund si rezultatele preliminare nu sunt deloc incurajatoare. Federalii nu vor sa declare nimic oficial pana cand investigatiile nu vor fi terminate, dar se pare ca trei dintre cele patru echipe care lupta pentru promovare in fiecare serie nu isi vor primi licenta. In seria I, Gloria Buzau, Forex Brasov si CS Otopeni nu ar indeplini criteriile pentru licentiere, in timp ce, din Seria a II-a, in aceasta situatie se afla „U“ Cluj, Dacia Mioveni si Minerul Lupeni.

Liga lui Mitica este in pericol sa-si reduca numarul echipelor
In aceste conditii, echipele care se afla sub linia retrogradarii in Liga I mai pot spera sa nu retrogradeze. FC National si FC Arges, echipe care cu greu se mai pot salva pe terenul de joc, indeplinesc criteriile de licentiere si ar putea ramane in primul esalon daca nu vine nimic „din urma“. In acest moment, singura echipa care este in pericol sa isi piarda licenta este Jiul Petrosani. Federatia Romana de Fotbal a fost deja amendata cu 60.000 de euro de catre FIFA pentru indulgenta de care a dat dovada in licentierea acestei echipe si nu mai vrea sa riste nimic. Exista chiar pericolul ca Liga I sa se reduca la 17 echipe. Daca nici una dintre echipele din liga secunda nu va primi licenta si daca Jiul va avea aceeasi soarta, atunci primul esalon va avea, din sezonul viitor, cu o echipa mai putin. Trebuie tinut, insa, cont si de faptul ca echipele pot „dribla“ legea prin fuziuni sau alte inginerii organizationale la care romanii sunt maestri.

Cluburile de divizie secunda, luate la puricat de FRF
Oficialii de la Casa Fotbalului primesc, in aceste zile, ultimele documentatii de la cluburile de Liga a II-a care au sanse, cel putin teoretice, de a promova in acest an in prima divizie. Termenul-limita este 2 aprilie, orice solicitare ulterioara nemaifiind luata in consideratie pentru a nu risca o noua amenda de la UEFA.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.