Cel putin patru investitori straini, inclusiv a doua mare companie europeana de asigurari, AXA, poarta negocieri pentru preluarea unei participatii minoritare la Ceska Pojistovna, cea mai mare firma ceha de asigurari, controlata de grupul PPF. Doi of
Cel putin patru investitori straini, inclusiv a doua mare companie europeana de asigurari, AXA, poarta negocieri pentru preluarea unei participatii minoritare la Ceska Pojistovna, cea mai mare firma ceha de asigurari, controlata de grupul PPF. Doi oficiali PPF cu pozitii importante in cadrul grupului au declarat ca PPF poarta discutii cu potentialii ofertanti interesati de Ceska Pojistovna, dar, chiar si in cazul realizarii unei tranzactii, intentioneaza sa isi pastreze controlul majoritar asupra firmei de asigurari. "Am spus intotdeauna ca luam in considerare mai multe optiuni strategice pentru dezvoltarea viitoare a Ceska Pojistovna. In orice caz, este vorba despre un proces care se extinde pe termen lung, astfel ca nu vom comenta speculatiile", a declarat un purtator de cuvant al PPF. Cu circa 13 milioane de polite de asigurari vandute, Ceska Pojistovna controleaza peste o treime din piata locala, fiind cel mai mare activ al PPF.
Grupul francez AXA ar putea fi cel mai important ofertant pentru Ceska Pojistovna. Intre investitorii interesati s-ar mai putea numara grupul olandez de servicii financiare ING, compania belgiana de servicii bancare si de asigurari KBC si compania germana de asigurari Allianz. Pe de alta parte, grupul ceh nu a renuntat la optiunea de a lista la Bursa firma de asigurari.
PPF, companie controlata de holdingul PPF Group N.V., cu sediul in Amsterdam, este actionar unic la Ceska Pojistovna si este controlat in proportie de 95% de presedintele PPF, Petr Kellner.
In Romania, PPF controleaza aproximativ 20% din capitalul Romexterra, pachetul majoritar al companiei de asigurari Ardaf si firma Roumanie Assurance International (RAI).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.