Autoritatile locale moscovite au demarat recent unul dintre cele mai ample programe de modernizare a metroului din metropola rusa, intentionand sa amenajeze in subterane spatii de parcare, mall-uri , supermaketuri, cinematografe, cafenele si librarii
Autoritatile locale moscovite au demarat recent unul dintre cele mai ample programe de modernizare a metroului din metropola rusa, intentionand sa amenajeze in subterane spatii de parcare, mall-uri , supermaketuri, cinematografe, cafenele si librarii. Potrivit Izvestia, aceste lucrari vor include si "orasul subteran" al lui Stalin. Scriitorul Vladimir Gonik, sustine ca fiecare linie si statie de metrou "publica" este dublata de una secreta. Tunelele celor doua au acelasi diametru iar liniile au acelasi format ceea ce ar putea face ca ele sa fie interconectate. Scriitorul sustine, totodata, ca mai multe linii ale metroului secret sunt deja deschise. Initial metrolul secret a fost construit pentru a-i transport pe membrii conducerii de stat si de partid ai Uniunii Sovietice. Iosif Stalin acordase multa atentie acestui proiect dar dupa moartea sa interesul pentru a acesta a scazut. Se pare ca exista statii de metrou de care aproape nimeni nu stie nimic. Gonik, ofera exemplul statiei de metrou Sovetskaya, situate vizavi de Primaria Moscovei, care desi construita in anii 1930 nu a fost data niciodata in folosinta publicului fiind considerata un obiectiv militar "strict secret".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.