Deputatii din Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati l-au audiat, ieri, la cerere, pe seful trustului Gazeta, Liviu Man. Acesta alaturi de alti ziaristi ai trustului au fost cercetati si acuzati ca ar fi santajat mai multe persoane pe
Deputatii din Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati l-au audiat, ieri, la cerere, pe seful trustului Gazeta, Liviu Man. Acesta alaturi de alti ziaristi ai trustului au fost cercetati si acuzati ca ar fi santajat mai multe persoane pentru a obtine diverse foloase materiale. Man le-a declarat insa deputatilor ca cercetarea sa a fost abuziva, ca jandarmii au intrat peste el in casa la ore tarzii din noapte si ca pe timpul derularii procesului i-ar fi fost amenintata si familia si ca i-ar fi fost incalcate o serie de drepturi.

Seful trustului Gazeta, Liviu Man, s-a mai plans in fata deputatilor ca reprezentantii DIICOT i-ar fi impus sa scrie denunturi impotriva democratilor Emil Boc si Daniel Buda, in vreme ce alti colegi de-ai sai, inculpati in acelasi dosar de santaj, erau indemnati sa dea informatii calomniatoare despre el, cu promisiunea ca ar urma sa fie eliberati. De altfel, Man a avut obiectii si in privinta mandatului de arest preventiv eliberat pe numele sau, aratand ca el a fost retinut 60 de zile, contrar prevederilor legale. In opinia sa, organele d e ancheta i-au incalcat dreptul la libertate si la propria imagine, ca si dreptul la aparare care i-ar fi dat posibilitatea unui proces echitabil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.