Tony Blair cere Iranului sa ii elibereze pe cei 15 marinari si ofiteri de marina britanici tinuti ostatici de vineri. El invoca noi dovezi publicate la Londra in privinta amplasarii frontierei dintre Iraq si Iran. Cei 14 barbati si o femeie au fost c
Tony Blair cere Iranului sa ii elibereze pe cei 15 marinari si ofiteri de marina britanici tinuti ostatici de vineri. El invoca noi dovezi publicate la Londra in privinta amplasarii frontierei dintre Iraq si Iran. Cei 14 barbati si o femeie au fost capturati la Shatt al-Arab pe motiv ca au intrat in apele teritoriale iraniene.
Ministrul de externe, Margaret Beckett, a avut un dialog cu omologul sau iranian, Manouchehr Mottaki, in care ii cerea accesul consulatului la ostatici si eliberarea lor imediata. Totusi, dupa a treia zi de intrevederi ale ambasadorului Geoffrey Adams cu oficiali din Teheran, acesta nu a putut obtine nici macar informatii unde se afla retinuti sau cand vor fi eliberati. Secretarul de stat britanic va putea sa dovedeasca prin sistemul de urmarire GPS ca militarii se aflau cu mult in interiorul teritoriului iraqian cand au fost capturati. Faptul poate fi dovedit si de ambarcatiunea lor care se afla inca ancorata la locul unde au fost capturati. Guvernul britanic spera ca publicarea coordonatelor ii va convinge pe iranieni sa admita ca au facut o gresala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.