Dupa ce, vineri, Camera Reprezentatilor a adoptat colectivul bugetar pentru finantarea operatiunilor din Irak si Afganistan stabilind ca termen limita pentru retragerea trupelor americane din aceste zone, anul 2008, acelasi lucru l-a facut ieri si Se
Dupa ce, vineri, Camera Reprezentatilor a adoptat colectivul bugetar pentru finantarea operatiunilor din Irak si Afganistan stabilind ca termen limita pentru retragerea trupelor americane din aceste zone, anul 2008, acelasi lucru l-a facut ieri si Senatul. Democratii din camera superioara a Congresului SUA au respins amendamentul propus de republicani, prin care sustinatorii, din cadrul legislativului, ai presedintelui George W. Bush intentionau separarea aspectelor privind finantarea operatiunilor militare de cele privind calendarul retragerii trupelor. Desi votul a fost strans 50 contra 48, votul constituie cea mai serioasa provocare, pe care legislativul dominat de democrati o lanseaza Casei Albe de la alegerile din noiembrie. "Nu mai merita sa varsam nicio picatura de sange american in acest razboi" a pledat in fata plenului, liderul senatorilor democrati, Harry Reid la sfarsitul dezbaterilor care au precedat votul. Tot el a adaugat imediat dupa ce victoria taberei sale a fost anuntata ca "Prin acest vot, Senatul le-a dat trupelor noastre resursele de care au nevoie in lupta, inclusiv o strategie pentru Irak demna de sacrificiile lor" subliniind cu trimitere spre Casa Alba ca "Presedintele trebuie sa-si schimbe politica, iar acest text ii da ocazia". Cum textele adoptate de cele doua camere prezinta diferente, este drept, nesemnificative, Congresul se va reuni pentru stabilirea unei variante comune ce va fi trimisa presedintelui. George W, Bush, care s-a declarat dezamagit de votul celor doua camere, ar putea, potrivit analistilor politici americani, sa uzeze de dreptul sau de veto pentru a respinge proiectul de lege.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.