Unilever, cea de-a doua companie producatoare de produse alimentare si detergenti pe plan mondial, va reloca productia fabricii din Dobrici, Bulgaria, pe platforma industriala de la Ploiesti, ca parte a strategiei firmei de a-si concentra activitatea
Unilever, cea de-a doua companie producatoare de produse alimentare si detergenti pe plan mondial, va reloca productia fabricii din Dobrici, Bulgaria, pe platforma industriala de la Ploiesti, ca parte a strategiei firmei de a-si concentra activitatea de productie in locatii strategice, care sa sustina cresterea pe termen lung.
Fabrica din Bulgaria, care produce margarina sub brandul Kaliakra, isi va inceta activitatea, iar productia marcii va fi transferata la Ploiesti, unde Unilever mai fabrica margarina sub marcile Rama si Delma, dar si alte produse, a informat compania. "Nu a fost o decizie usor de luat. Suntem constienti de implicatiile sociale asupra angajatilor nostri din Dobrici", a declarat Marc Engel, vicepresedinte pentru operatiuni logistice al Unilever Europa.
Decizia de a opri operatiunile de la Dobrici afecteaza 70 de angajati directi ai Unilever si 30 de persoane aflate sub contract de colaborare. Compania desfasoara consultari cu sindicatul muncitorilor din Dobrici pentru a stabili masurile compensatorii. "Relocarea nu va afecta planurile pe termen lung de investitii in produs, care va fi disponibil in continuare pentru consumatori si parteneri", a afirmat Alexandra Gatej, presedinte al Unilever pentru Europa Centrala si de Sud (Unilever South Central Europe).
La sfarsitul anului trecut, Unilever a finalizat o investitie de 4 milioane euro in constructia fabricii de produse alimentare de la Ploiesti, care reuneste in prezent toate activitatile de productie ale companiei (detergenti, condimente, supe si sosuri si margarina). Platforma de la Ploiesti include doua fabrici cu 450 de angajati, iar produsele acesteia genereaza pentru companie o cifra de afaceri de 100 milioane de euro. Astfel, Unilever produce acum la Ploiesti detergentii Dero, Omo si Bona, condimentele Knorr si Delikat, supele si mustarul Knorr. Capacitatea de productie, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, reuneste unitatile de productie anterior plasate la Tg. Mures si Bucuresti (Otopeni). La sfarsitul anului trecut, Unilever si-a externalizat serviciile de logistica prin firma Aquila, inaugurand si primul centru de distributie, tot in Ploiesti.
Compania Unilever este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Unilever South Central Europe, care coordoneaza de la Bucuresti regiunea formata din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Republica Moldova. Unilever activeaza in circa 20 de segmente ale pietei bunurilor de larg consum, cele mai cunoscute branduri fiind Knorr, Dove si Dero. In 2005, USCE a inregistrat o cifra de afaceri de 175 milioane euro si are 800 de angajati in regiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.