Electrica ar putea infiinta pana la sfarsitul lunii aprilie o companie de telecomunicatii, pentru care mai sunt necesare aprobarile actionarilor Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, a declarat Nicolae Coroiu, directorul general al compani
Electrica ar putea infiinta pana la sfarsitul lunii aprilie o companie de telecomunicatii, pentru care mai sunt necesare aprobarile actionarilor Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, a declarat Nicolae Coroiu, directorul general al companiei, citat de Mediafax.
"Firma de comunicatii are actualmente toate aprobarile, mai trebuie sa primim reaprobarea in AGA la Enel Banat si Enel Dobrogea, dupa care este ultima optiune in AGA Electrica pentru inscriere la Registrul Comertului. Practic am definitivat toate pregatirile si sunt doar probleme de decizie. Daca Enel Banat si Enel Dobrogea isi declina prin hotarare a AGA aceasta optiune, procedurile pot sa fie inchise pana la sfarsitul lunii viitoare", a spus Coroiu.
Participarea la capitalul noii companii trebuie aprobata de actionarii tuturor filialelor Electrica, inclusiv a celor privatizate.
AVAS, noul actionar majoritar al Electrica in locul Ministerului Economiei si Comertului, este interesata ca firma sa fie infiintata cat mai repede, potrivit lui Coroiu.
Electrica intentioneaza sa infiinteze o firma de telecomunicatii inca de anul trecut si a comandat un studiu de fezabilitate, realizat de firma de consultanta Roland Berger.
Atat Electrica, cat si filialele sale, inclusiv cele privatizate, vor detine participatii la firma. Aceasta va furniza servicii de comunicatii voce/date, video, in principal pentru necesitatile filialelor de distributie, dar ar putea avea si alti clienti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.