In urma articolului publicat, ieri, de 'Gardianul>>, intitulat „Firmele de telefonie mobila ne inteapa la buzunar cu celularul“, zeci de mii de cititori au accesat articolul online si zeci de utilizatori de mobile ne-au descris pe forum
In urma articolului publicat, ieri, de 'Gardianul>>, intitulat „Firmele de telefonie mobila ne inteapa la buzunar cu celularul“, zeci de mii de cititori au accesat articolul online si zeci de utilizatori de mobile ne-au descris pe forum „efectele“ clauzelor ascunse din contractele impuse de furnizorii de telefonie mobila sau problemele pe care le au cu firmele specializate. Bogdan M, unul dintre forumisti, povesteste despre experienta neplacuta avuta cu „Telemobil“. Un alt utilizator sustine ca a fost practic obligat de „Cosmote“ sa aleaga intre a plati 200 de euro si sa renunte la contract sau sa ramana abonat inca cel putin un an. La fel ca ei sunt, probabil, multi clienti ai acestor companii care, dintr-un motiv sau altul, s-au ferit sa faca plangere. 'Gardianul>> a decis ca in cadrul campaniei de lupta cu monopolistii telefoniei mobile sa publice o parte din mesajele postate pe forum, in speranta ca macar „Protectia Consumatorului“ se va autosesiza.

Bogdan M: Zapp / Telemobil
Va felicit penru articol, este excelent. Daca mai continea si niste link-uri sau informatii despre unde ne putem adresa in astfel de situatii, era perfect.
V-as putea furniza eu un contract Telemobil. Inca ma lupt cu ei, dupa 3 ani in retea, sa ies. Cu 45 de zile inainte de a implini 3 ani am dorit sa renunt. Mi-au spus ca nu se poate, caci trebuia sa fac cererea cu 60 de zile inainte si ca trebuie sa mai stau cel putin 13 luni jumatate in retea sau platesc 200 de dolari pentru fiecare abonament (aveam doua). Aveau dreptate, scria aceasta in contract, spart in trei fraze perfide avocateste si m-am pacalit. Inca sunt azi in retea si as dori sa ies. Daca stiti sugestii, va rog.

Bogdan M: Zapp / Telemobil partea a 2-a
Aseara am intrerupt comentariul, chiar daca mai aveam date interesante despre Zapp/Telemobil. Mai scriu, caci sper sa constientizez cat mai multi oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a se abona la Zapp si pentru ca detest atitudinea acestei companii. Iata motive negative datorita carora sa nu va abonati la Zapp:
1). Telefoanele sau terminalele lor sunt numai cateva modele, sunt depasite cu 2-3 ani tehnologic, nu se pot folosi in strainatate, daca doriti sa le folositi la PC, unele au erori in drivere. Bateria lor rezista maximum patru zile, fara convorbiri sau 2-3 cu convorbiri normale, cel mai bun model. Telefonul niciodata nu-ti apartine si, chiar daca iti apartine, nu ai ce face cu el, e incompatibil cu orice alta retea europeana.
Abia daca reusesc sa aduca un nou model de telefon pe an si atunci cand vine si acela este cu 2-3 ani tehnologic in urma celor GSM. Costa mult si, de obicei, vine cu soft plin de erori. Meniurile tuturor telefoanelor sunt execrabile, parca le simti neputinta sau neprofesionalismul.
2). Se tot lauda cu calitatea serviciilor. Am utilizat trei modele de telefoane (Hunday, Synertec 200, LG 525i) si se intampla frecvent sa pice semnalul in timpul convorbirilor si sa nu ai semnal, asta intr-un oras precum Cluj. Nu tine neaparat de modelul de telefon, ci de calitatea precara a retelei. In plus, ei spun ca nu ai zgomot. Asa este, insa, tehnic asta e un efect normal prin mai proasta esantionare a sunetului inregistrat si prin reducerea benzii lui. Sa nu va mire daca remarcati vocile mai groase pe Zapp.
3). Referitor la Internet, am utilizat de multe ori, si va rog sa ma credeti, ca de cele mai multe ori m-am enervat. Ei spun ca pana la 2.4 Mbps, insa acest lucru este o valoare teoretic maxima si posibila doar in anumite locuri unde au pus antene speciale, in general doar in marile orase. Personal nu cred sa depaseasca 200 Kbps si va sugerez sa testati la orice Zapp Shop sa vedeti cu adevarat viteza, chiar cu cel mai bun modem al lor. O sa remarcati ca prea frecvent shop-urile nu au net pentru demonstratie la clienti. Un telefon Zapp obisnuit tehnic permite viteze de pana la 156 Kbps (majoritatea) si parca mai sunt doua modele cu dublul acestei viteze. Insa rareori Internetul depaseste 200 Kpbs, iar mie mi-a mers de obicei cu valori intre 56-88 Kbps, insa cel mai frustrant este ca de multe ori pica. In conditiile in care frecvent pica semnalul, oare ce fel de calitate este asta?!
4). Au un program, care se cheama “Zapp Turbo”, care cica accelereaza Internetul. Eu sunt de specialitate inginer IT, deci stiu ce vorbesc si va spun ca acel program este o idee veche de cand lumea, insa nu prea folosita in practica, iar la Zapp aproape total nefunctionala. Ca sa mearga trebuie sa instalezi un program la tine, care comunica cu un program server la ei (ca sa vorbesc nu in termeni de IT), insa acesta din urma mai mereu nu merge.
5). Se laudau prin servicii de fax, disponibile prin telefonul mobil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.