Martha si Bela Karoly, de al caror nume se leaga primele mari succese ale gimnasticii feminine romanesti, au fost recompensati ieri cu trofeul "Antrenori de legenda", cu prilejul unei festivitati emotionante care a avut loc la Vila-Lac 1 din Snagov,
Martha si Bela Karoly, de al caror nume se leaga primele mari succese ale gimnasticii feminine romanesti, au fost recompensati ieri cu trofeul "Antrenori de legenda", cu prilejul unei festivitati emotionante care a avut loc la Vila-Lac 1 din Snagov, la care au fost prezente glorii ale sportului romanesc si foste eleve ale celor doi antrenori, inclusiv Nadia Comaneci.
Mariana Bitang, presedintele Fundatiei Casa Campionilor, a subliniat ca din septembrie 2006, cand a demarat proiectul "Campioni de legenda", acest trofeu revine pentru prima oara unor antrenori. Martha si Bela Karoly au condus destinele gimnasticii feminine intre 1973 si 1981, perioada in care sportivele romance au cucerit 40 de medalii: 5 de aur, 5 de argint si 4 de bronz la doua olimpiade, 4-2-5 la doua editii de Mondiale si 9-5-1 la trei editii de Europene. "Sunt antrenorii care au facut din Romania o forta a gimnasticii mondiale si au intrat definitiv in istoria de aur a sportului romanesc", a spus Bitang. Trofeele au fost acordate de Nadia Comaneci, iar Martha si Bela Karoly au fost de asemenea omagiati cu trofee si plachete de FR Gimnastica (Adrian Stoica), COSR (Octavian Morariu) si ANS (Octavian Bellu). Emotionat de reintalnirea cu foste eleve, Bela Karoly a multumit pentru trofeu si a evocat momente din viata extraordinara traita alaturi de gimnaste: "Am fost oameni foarte norocosi, munca n-a contat, ci doar placerea de a construi si de a castiga. Am fost oameni fericiti". Bela Karoly s-a aratat placut surprins de onoarea de a fi gazduit in fosta vila de protocol a lui Ceausescu si de a dormi chiar in dormitorul fostului dictator: "Cred ca s-ar rasuci acum in mormant daca m-ar vedea". Bela si Martha Karoly au parasit tara in 1981, cu prilejul unui turneu in SUA. In prezent, Martha este antrenor coordonator al echipei feminine a SUA si amandoi pregatesc sportivele americance pentru JO 2008. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.