Societatea de Investitii Financiare Transilvania a estimat pentru anul 2007 un profit net in scadere cu 15,35%, ca urmare a cresterii nivelului de cheltuieli estimate pentru 2007. Profitul companiei ar putea ajunge in acest an la 45 milioane de lei,
Societatea de Investitii Financiare Transilvania a estimat pentru anul 2007 un profit net in scadere cu 15,35%, ca urmare a cresterii nivelului de cheltuieli estimate pentru 2007. Profitul companiei ar putea ajunge in acest an la 45 milioane de lei, fata de profitul de 53,16 milioane de lei inregistrat in 2006. Societatea de investitii mai estimeaza, pentru acest an, venituri in scadere cu 5,34%, pana la 125 milioane de lei, fata de nivelul de 132 milioane de lei raportat la finele anului trecut.
Conform proiectului de buget de venituri si cheltuieli pentru anul 2007, societatea mizeaza pe o crestere a cheltuielilor pana la 75 milioane de lei, cu 3,4% peste nivelul de 72,5 milioane de lei din 2006. Consiliul de Administratie al SIF Transilvania a propus ca volumul minim al investitiilor ce urmeaza a fi realizat in exercitiul financiar 2007 sa se ridice la 51,3 milioane de lei. Aceste investitii vor fi finantate integral din surse proprii. Ponderea cea mai mare a investitiilor efectuate in perioada 2007-2008 se va orienta in special pe piata de capital. Proiectul de buget de venituri si cheltuieli pentru anul 2007 va fi discutat de actionari in Adunarea Generala convocata pentru 27 aprilie.
SIF Transilvania se va orienta in anul financiar 2007 spre optimizarea portofoliului, in concordanta cu noile cerinte ale pietei de capital, concomitent cu reducerea gradului de risc al portofoliului. Totodata, SIF Transilvania se va orienta spre restructurarea portofoliului si reabilitarea companiilor din portofoliu, precum si reducerea numarului de societati inchise detinute. Actionarii societatii vor discuta la 27 aprilie si majorarea capitalului social de la 54,6 milioane de lei, la 109,2 milioane de lei, prin utilizarea rezervelor constituite din profitul anului 2006 si din anii precedenti, altele decat rezervele legale.
Aceasta este a doua incercare a societatii de a-si majora capitalul din profitul obtinut in anul precedent. Anul trecut, propunerea conducerii SIF Transilvania a esuat din lipsa de cvorum. In cazul in care majorarea capitalului nu va fi aprobata in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, conducerea SIF Transilvania propune ca 64,7% din profitul realizat in 2006 sa fie alocat pentru dividende, iar 33% vor fi virate la "alte rezerve". Diferenta de 1,37% va intra la rezerve legale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.