Producatorul german de automobile sport Porsche si-a exercitat o optiune de a achizitiona o participatie suplimentara, de 3,6% din grupul Volkswagen, a anuntat Porsche, urmand sa detina incepand de miercuri 30,9% din cel mai mare producator european
Producatorul german de automobile sport Porsche si-a exercitat o optiune de a achizitiona o participatie suplimentara, de 3,6% din grupul Volkswagen, a anuntat Porsche, urmand sa detina incepand de miercuri 30,9% din cel mai mare producator european de automobile.
"Porsche este convins ca o legatura mai stransa cu Volkswagen prin majorarea la peste 30% a participatiei detinute din actiunile VW va aduce beneficii ambilor parteneri fara a dilua sau pune in pericol identitatea Porsche". "Nu dorim sa devenim actionari majoritari", a declarat Porsche.
Acest anunt pune capat unei perioade de speculatii privind iminenta unei oferte de preluare a Volkswagen de catre Porsche, care a dus la aprecierea actiunilor VW cu mai mult de o treime, pana la cotatii inalte.
Investitorii credeau ca unul din principalii actionari ai Porsche si presedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, intentioneaza sa isi cimenteze controlul asupra celui mai mare producator european de automobile. Al doilea actionar al Volkswagen, statul german Saxonia Inferioara, a anuntat ca isi va mentine participatia detinuta din VW.
Reprezentantii companiei Volkswagen au salutat intentia Porsche privitoare la majorarea participatiei, deoarece o astfel de miscare accentueaza siguranta cooperarii celor doua companii, dar au refuzat sa comenteze asupra ofertei pana cand aceasta nu va fi prezentata oficial.
Decizia Porsche de a depasi plafonul de 30% survine dupa o recomandare data la 13 februarie de un consilier de la Curtea Suprema a Europei, potrivit caruia judecatorii acestei instante vor cere Germaniei fie sa abroge, fie sa schimbe Legea Volkswagen. Legea Volkswagen limiteaza drepturile de vot ale investitorilor individuali la 20%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.