IBM Romania a anuntat finalizarea dezvoltarii sistemului System for Exchange of Excise Data, sistem care asigura schimbul de informatii in ceea ce priveste marfurile accizabile cu Comunitatea Europeana - pentru Agentia Nationala de Administrare Fisca
IBM Romania a anuntat finalizarea dezvoltarii sistemului System for Exchange of Excise Data, sistem care asigura schimbul de informatii in ceea ce priveste marfurile accizabile cu Comunitatea Europeana - pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala. ANAF implementeaza infrastructura tehnologica de ultima generatie, modernizand procesele bazate pe documente tiparite pe hartie, predispuse la intarzieri si incompatibile cu standardele Uniunii Europene. Circulatia si monitorizarea marfurilor in regim suspensiv de plata accizelor sunt simplificate in acelasi timp cu imbunatatirea luptei impotriva fraudei. Aceasta este, totodata, o dovada semnificativa a modului in care adoptarea tehnologiilor inovative pozitioneaza Romania ca model regional in ceea ce priveste derularea cu succes a proiectelor din domeniul vamal si cel al taxelor, relevante pentru toate statele membre ale UE, informeaza un comunicat IBM. La fel de important, eficienta sistemului si transparenta sa sunt conditii obligatorii pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, sprijinind cresterea economica ulterioara. Sistemul SEED dezvoltat de IBM este proiectat sa genereze centralizat informatii de afaceri detaliate, pe baza documentelor referitoare la circulatia marfurilor accizabile in regim suspensiv, pentru aproape 2.000 de operatori economici din Romania, incluzand antrepozitele si operatorii inregistrati. "Aceasta initiativa de e-guvernare transforma mediul de lucru pentru autoritatile fiscale si reprezinta un model si pentru alte tari din regiune. Noi consideram ca acesta este un jalon major pentru progresul Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana si suntem foarte incantati sa lucram atat de strans cu autoritatile fiscale", a declarat Mihai Tudor, director general IBM Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.