Dupa o prima zi nefasta pentru natatia romana, medaliatul olimpic de la Atena, Razvan Florea (foto stanga), a fost aproape de o noua performanta, dar a ratat din pacate calificarea in finala cursei de 100 metri spate pentru doar o zecime de secunda.
Dupa o prima zi nefasta pentru natatia romana, medaliatul olimpic de la Atena, Razvan Florea (foto stanga), a fost aproape de o noua performanta, dar a ratat din pacate calificarea in finala cursei de 100 metri spate pentru doar o zecime de secunda. Totusi, Florea si-a indeplinit baremul pentru JO din 2008.
Cronometrat cu 55,53 in seria a zecea, timp care i-a adus biletul pentru semifinale, aseara, Florea si-a imbunatatit substantial rezultatul de dimineata, fiind inregistrat cu 55,02, insuficient insa pentru a prinde un loc pe lista finala de opt. Totusi, prin acest rezultat inotatorul roman a obtinut calificarea la JO de la Beijing, baremul fiind de 55,14. Astfel, Florea a pierdut sansa de a ramane in lupta pentru medalii intr-o proba in care azi se vor intrece detinatorul recordului mondial, Aaron Peirsol (SUA), clasat surprinzator doar al treilea in semifinale, si conationalul sau, Ryan Lochte, care a stabilit recordul competitiei in cea de-a doua semifinala, cu 53,51. Florea nu si-a incheiat insa evolutiile la Melbourne, punandu-si mari sperante in proba sa favorita, 200 de metri spate, in care va concura joi. Din pacate, in reuniunea de dimineata, gazduita de celebra "Rod Laver Arena" din Melbourne, Valentina Brat a evoluat modest in seriile de la 100 de metri spate, fiind cronometrata in 1:06,19, care a clasat-o doar pe locul 48. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.