Creditele acordate firmelor si populatiei au crescut cu 3,2%, in februarie, atingand 95,4 miliarde lei, informeaza un comunicat al bancii centrale. O crestere mai accentuata s-a inregistrat pe componenta in lei, de 3,9%, dar si la nivelul finantarilo
Creditele acordate firmelor si populatiei au crescut cu 3,2%, in februarie, atingand 95,4 miliarde lei, informeaza un comunicat al bancii centrale. O crestere mai accentuata s-a inregistrat pe componenta in lei, de 3,9%, dar si la nivelul finantarilor in valuta, de 2,8%. Soldul creditului neguvernamental a inregistrat un avans de 55,2% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, pe fondul majorarii cu 64,2% a componentei in lei si cu 46,5% a componentei in valuta exprimata in lei. Pe segmentul populatiei, in luna februarie, imprumuturile in valuta au inregistrat un avans mai accentuat, cu 4,7%, fata de finantarile in lei care au crescut cu 1,5%. Depozitele in banci ale populatiei si firmelor romanesti au crescut in a doua luna a anului cu 1,7% fata de ianuarie, pana la 96,4 miliarde lei, pe fondul avansului sumelor economisite de populatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.