Nationala Romaniei a reusit sa scoata un punct mare in Olanda si pastreaza sanse reale de a se califica la Euro 2008. In timp ce “tricolorii” sunt felicitati de toata lumea, Marco van Basten este pus la zid de presa batava. Antrenorul ol
Nationala Romaniei a reusit sa scoata un punct mare in Olanda si pastreaza sanse reale de a se califica la Euro 2008. In timp ce “tricolorii” sunt felicitati de toata lumea, Marco van Basten este pus la zid de presa batava. Antrenorul olandez este acuzat ca, din cauza incapatanarii, nu i-a convocat pe Makaay si Van Nisterlooy, dar mai ales ca l-a tinut pe banca pe Dirk Kuyt. Miercuri, la Piatra Neamt, romanii sunt obligati sa-si treaca in cont cele trei puncte din partida cu Luxemburg. Chiar daca vor absenta, in afara mai vechilor accidentati, Codrea, Rat si, probabil, Tamas, vremea se anunta a fi cel mai greu adversar pentru tricolori.

Selectionerul Romaniei a declarat ca punctul castigat in Olanda nu poate fi considerat unul istoric, dar spera sa conteze mult in economia clasamentului grupei. „Nu trebuie sa exageram. Poate daca ar fi fost o victorie, ar fi fost istorica, dar asa, e doar un egal. Nu este important de pe ce loc ne vom califica. Sper sa conteze foarte mult in economia clasamentului. Daca batem Luxemburg, capitale vor fi cele doua meciuri cu Slovacia”, a comentat Piturca, fara sa-si dea seama de confuzia facuta intre Slovacia si Slovenia. „Am reusit ce ne-am propus: sa castigam sau sa obtinem cel putin un egal. Acum, am recastigat cele doua puncte pierdute cu Bulgaria, si Romania incepe sa creasca. Regretul acelui egal de la Constanta va fi pana vom fi calificati. Am pierdut doua puncte uriase atunci. Daca am fi castigat acel meci, eram probabil 90 la suta calificati”, a conchis Piturca.

Piti este obligat sa cårpeasca primul '11>>
Egalul de la Rotterdam nu a fost obtinut fara sacrificii. La lunga lista de indisponibili, se mai adauga, dupa partida din Olanda, inca trei nume: Rat - care are umarul drept dislocat, Tamas - a fost lovit puternic la piciorul drept, iar Codrea este suspendat pentru cumul de cartonase. In aceste conditii, pentru jocul cu Luxemburg, Victor Piturca trebuie sa carpeasca din mers primul “11”. Alegerea pare simpla. Radu Stefan este posibilul inlocuitor al lui Tamas, Pulhac ii va lua locul lui Rat, iar la mijloc Rosu va intra din primul minut in locul lui Codrea.

Batavii, pusi la zid de propria mass-media
Presa internationala, dar in special cea olandeza, a pus la zid echipa lui Van Basten, acuzata ca nu a reusit sa gaseasca solutii pentru apararea ermetica gandita de Victor Piturca. Voetbalonline noteaza ca nationala Romaniei a meritat rezultatul de egalitate si il critica pe selectionerul olandez Marco van Basten pentru ca nu i-a introdus in teren pe Dirk Kuyt si Danny Kovermans, care ar fi putut schimba soarta meciului. “Olanda nu poate trece de zidul romanesc“, a titrat site-ul oficial al Federatiei Olandeze de Fotbal. „Olanda si-a creat rare ocazii de gol. Adversarul a inceput sa devina treptat increzator intr-un rezultat bun, in timp ce increderea a scazut vizibil in tabara olandeza. Punctul obtinut de Romania a fost savurat de jucatori si de suporterii lor precum o victorie“, a scris site-ul KNVB.
„Slaba Olanda nu arata nimic in meciul cu Romania“, a titrat editia online a publicatiei Voetbal International. Cotidianul De Telegraaf a notat: „Olanda nu reuseste sa inscrie in poarta Romaniei si isi arata slabiciunea“. Soccerplaza a mentionat ca „o echipa a Olandei neasteptat de slaba a terminat nedecis meciul cu Romania“. Postul de televiziune NOS a anuntat si el ca “o Olanda lipsita de suflet a pierdut puncte pretioase“. Totodata, Agentia Voetbal a titrat ca „Olanda dezamageste in fata Romaniei“, iar Sport Tribune a subliniat ca nationala lui Van Basten nu si-a creat nici o ocazie periculoasa la poarta lui Lobont.

„Fotbalul romanesc ne dovedeste ca avem talent si, cand exista spirit si sacrificiu, ne arata ca se poate. Usor-usor se formeaza o noua generatie foarte buna”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.